Direct door naar content
10 redenen waarom je gewoon in je rolstoel naar de kroeg moet gaan afbeelding nieuwsbericht

10 redenen waarom je gewoon in je rolstoel naar de kroeg moet gaan

01 maart 2018

Patrick (23) was 16 jaar toen hij in een rolstoel belandde. Hij geef je tien redenen waarom je ook in je rolstoel gewoon naar de kroeg kunt gaan. Of zo zegt hij: moét gaan.

“Ik had mijn brommer pas net, toen ik van links aangereden werd. Niet mijn schuld, wel mijn probleem. De vrouw die me aanreed had niets. Ik verloor mijn rechterbeen en beschadigde mijn linkerbeen zodanig dat ik in een rolstoel verder moest. Er is nooit een goed moment om invalide te raken, maar midden in de puberteit is wel echt het meest rottige moment. Ik had net de kroeg ontdekt, wilde achter de meiden aan en lekker zoenen in een steegje. Die rotbenen van me veranderden dat allemaal in één klap. Of eigenlijk deed de auto van de vrouw die me aanreed dat.

Mijn eerste gevoel was: ga voortaan maar zonder mij op pad. Ik schaamde me in het begin dood voor mijn rolstoel. Was ik opeens lam. Daar vielen meiden toch niet voor? Het was mijn moeder die me bijna dwong om weer uit te gaan. ‘Jij gaat vanavond stappen,’ zei ze op zaterdagavond vastberaden. Ze bracht me naar een vriend in het dorp en zei dat ze me niet terug wilde zien voor 2 uur ‘s nachts. Ik vond dat niet altijd leuk, maar achteraf gezien was haar instelling mijn redding.

Die eerste keer naar de kroeg was klote, anders kan ik het niet omschrijven. Ik zag geen hoofden meer maar opeens alleen maar ruggen en buiken. Ik voelde me zo verdomde eenzaam. De tweede keer ging het beter. De derde keer nog iets beter. Ik denk dat het de vijfde keer was dat ik het voor het eerst weer écht leuk vond. Ik ben inmiddels 23 jaar, heb een vriendin, een leuke baan en een fijn huis. Zo is alles toch nog goed gekomen met mij. Als ik één advies zou mogen geven aan andere mensen die ook op jonge leeftijd in een rolstoel belanden, is het: ga de kroeg in. Waarom? Ik geef je tien hele goede redenen.”

 

  • Je vrienden zullen je missen als je niet meegaat.
  • Dansen maakt gelukkig. En dat kun je ook in een rolstoel. Al ziet het er misschien niet uit, dat zag het misschien ook al niet toen je nog wél kon lopen.
  • Een biertje met je vrienden smaakt gewoon net wat lekkerder in de kroeg dan alleen thuis op de bank.
  • Met je vrienden lol maken, dat maakt gelukkig. Dat geluk verdien je.
  • Het wordt nooit zo erg als je dacht. Mensen zijn behulpzamer en aardiger dan je misschien zou denken. Fijn om te ontdekken.
  • Waar moet je anders een leuke meid ontmoeten? Dat je benen het niet meer doen, betekent niet dat vrouwen je niet meer zien ‘staan’. Blaas ze omver met een goed gesprek of een paar goede grappen en ze zien die stoel niet eens meer, joh.
  • Op zaterdagavond is er écht niks leuks op tv.
  • Je hoeft nooit lang te wachten om te bestellen. Want je rijdt gewoon naar de zijkant van de bar en bestelt daar. Zo heeft stappen in een rolstoel toch nog voordelen.
  • Een kroeg met livemuziek? Dan heb je altijd een plekje vooraan.
  • Een praatje aanknopen was nog nooit zo makkelijk. Vraag iemand om even te helpen. Hup, en het ijs is gebroken.
Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×