Direct door naar content
Ga gratis para-ijshockeyen afbeelding nieuwsbericht

Ga gratis para-ijshockeyen

02 maart 2018

Raakte jij ook zo geïnspireerd door de Olympische Winterspelen in Peyongchang? IJshockey is een sport die je nu veel op tv ziet. Erg leuk dus om deze gave sport zelf eens uit te proberen. Tijdens de Paralympische Spelen kun je namelijk bij twee grote ijshockeyclubs in Amsterdam en Dordrecht ontdekken wat je van Para Ice Hockey vindt.  

Para Ice Hockey is een stoere sport voor degenen die niet bang zijn voor een stootje. Het lijkt veel op ijshockey, met als enige verschil dat je niet op schaatsen over het ijs gaat maar op een speciaal sleetje. Dit wordt ook wel de 'sledge' genoemd. Met twee prikstokken ga je vooruit. Die stokken gebruik je ook om de puck te spelen.

Je begrijpt dat je voor deze sport sterke bovenarmen moet hebben. En als je die nog niet hebt, dan krijg je die van zelf wel. Wil je eens kijken of dit wat voor jou is? De Polar Bears uit Dordrecht en de Amstel Tijgers uit Amsterdam organiseren de komende weken Para Ice Hockey Instuifdagen, waar je gratis kunt meedoen. Bij de Polar Bears kun je iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur vrijblijvend het Para Ice Hockey ontdekken. Om mee te doen aan deze instuifavond in de ijshal in Dordrecht hoef je alleen even aan te melden per mail (optovisie@ziggo.nl)

In Amsterdam worden de instuifdagen georganiseerd op de speeldagen van het eerste team van de Amstel Tijgers bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De eerstvolgende instuifdagen zijn gepland op 4 en 9 maart. Aanmelden en meer info kan per mail: amsteltijgerspara@gmail.com

En natuurlijk kun je kijken waar een club in jouw buurt is.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!