Direct door naar content
Lisa gebruikt al haar zintuigen tijdens het snowboarden afbeelding nieuwsbericht

Lisa gebruikt al haar zintuigen tijdens het snowboarden

02 maart 2018

Hoe ga je om met de spanning?
Ik was vroeger best zenuwachtig voor wedstrijden. Maar sinds ik op Papendal ben gaan trainen, merk ik dat ik veel sterker ben geworden en veel beter ben gaan snowboarden. Ik ben meer uit gegaan van wat ik kan en hier zelfverzekerder in geworden. Tuurlijk ben ik nog wel zenuwachtig voor wedstrijden, maar ik ben er achter gekomen dat ik dat nodig heb om goed te presteren. Vorige week had ik een wedstrijd, het ging helemaal niet goed, in mijn eerste run viel ik zelfs. Ik ben terug gaan denken en realiseerde me dat ik totaal niet zenuwachtig was geweest, ik stond zo relaxed in de start gate. Wat gezonde spanning helpt mij dus. 10 minuten voordat ik moet, visualiseer ik nog even mijn run. Voor de rest moet ik gewoon doen wat ik altijd doe, zo hard mogelijk snowboarden. Afgelopen zomer hadden mijn ouders al vol enthousiasme tickets geboekt voor Korea. Toen kwam het plots heel dichtbij en dat maakte me wel zenuwachtig. Nu heb ik er eigenlijk gewoon heel veel zin in.

Wat doe je om te ontspannen?
Als ik me even af wil zonderen, helpt muziek luisteren. Het ligt een beetje aan het moment wat voor muziek.

Welke muziek luister je tijdens de training?
Tijdens het snowboarden luister ik geen muziek. Zeker bij Boardercross, wil je horen wat er om je heen gebeurd, omdat je dan met meerderen tegelijk bent. Je hoort hoe ver weg iemand van je is. Ik heb mezelf zo aangeleerd om al mijn zintuigen te gebruiken tijdens het snowboarden dat muziek afleid.

Maar voor en na een wedstrijd of training vind ik het wel heel fijn. Dan luister ik meestal rock-achtige muziek, AWOLNATION van Sail is mijn favoriet. Hele vrolijke, rustige muziek kan ik niet zo goed handelen voor een wedstrijd. Ik heb juist, ook om in die spanning en focus te komen, wat hardere muziek nodig.
 

Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling