Direct door naar content
Na de Spelen gaat Lisa eerst citroentaart eten afbeelding nieuwsbericht

Na de Spelen gaat Lisa eerst citroentaart eten

09 maart 2018

Wat is het eerste wat je gaat eten als de Spelen voorbij zijn?
Oeh, ik denk taart! Ik ben een zoetekauw. Waarschijnlijk wordt het citroentaart. Ik hoef geen streng dieet te volgen maar ik merk dat als ik genoeg drink, gezond eet en genoeg eiwitten, vetten en koolhydraten binnen krijg, dat ik me beter voel. Ik probeer de basis gezond te houden. Maar het is niet zo dat ik nooit iets ongezonds eet, helemaal niet. Je moet ook zoals mijn coach altijd zegt, af en toe eten voor je hoofd in plaats van voor je lichaam.

Wie is jouw grote sport voorbeeld?
Het klinkt heel cliché, maar toch wel Chris! Ik leer heel veel van hem, ik snowboard vaak achter hem aan. Ik vind het bizar hoe hij snowboard met zijn beperking en dan denk ik altijd: oh, ik mis alleen maar een voet en ik kan dit niet eens, haha. Het is heel mooi om te zien hoe hij dat doet en hoe hij heeft doorgezet om zo ver te komen en wat ik daar dan allemaal van kan leren.

Wat is het beste advies dat je van je ouders hebt meegekregen?
Dat je moet gaan voor wat je graag wilt bereiken.

Hoe ben je bij deze sport terechtgekomen?
Mijn broer wou op wintersport en ik kon geen ski schoenen aan. Op een been skiën, dat vind ik heel tof om te zien maar dat leek me niet leuk om te doen. Hij stelde mij voor om snowboard schoenen te proberen. Dus ben ik snowboarden gaan proberen, dat ging allemaal goed en vond ik gelijk leuk! Later ben ik via de Mentelity Foundation naar een Wintersport Fun Dag geweest. Daar heb ik Bibian ontmoet en zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden om dit meer te doen en om uiteindelijk wedstrijden te doen.  ‘Ja, tuurlijk!’. Toen ben ik mee gaan trainen en er op die manier een beetje ingerold.


Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Mariska Beijer: "Zie je handicap als een kracht"

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

Iedereen verdient gelijke kans op sport!