Direct door naar content
Lisa’s doel is om de beste paralympische snowboarder van de wereld te worden afbeelding nieuwsbericht

Lisa’s doel is om de beste paralympische snowboarder van de wereld te worden

16 maart 2018

Wat heeft deze sport jou gegeven?
Het snowboarden heeft mij veel vrijheid gegeven. Ik heb toch laten zien dat ik het kan, terwijl velen dachten van niet. De topsport heeft het me zelfverzekerder gemaakt, ik ben een stuk sterker geworden.

Train je liever alleen of samen?
Het verschilt per training. Krachttraining vind ik wel fijn om alleen te doen, omdat je dan in je eigen wereldje kan zitten. Het is af en toe ook wel heel lekker om in je eentje te snowboarden maar echt sneeuw trainingen zoals in een cours, doe ik liever samen. Je kan zo goed van elkaar leren en je kan samen starten, zodat heats rijden wat normaler wordt.

Welk advies zou je kinderen met een handicap mee willen geven die de stap nog niet durven te maken om te gaan sporten?
Als je dromen hebt, moet je die gewoon achterna gaan. Door te sporten wordt je krachtiger en kan je laten zien wat je allemaal wél kan. Dit kan zoveel zelfvertrouwen geven. Zeker als je een beperking hebt, snap ik heel goed dat het lastig is om die stap te zetten. Je krijgt vaak te horen ‘maar dat kan jij helemaal niet’, het geeft zo’n goed gevoel om het toch te proberen en te laten zien dat je het wel kan. Ga het gewoon een keer proberen, misschien val je een keer extra dan kinderen die geen beperking hebben maar uiteindelijk kom je er wel.

Wat is je beste advies om gemotiveerd te blijven?
Als je het even niet ziet zitten, kijk naar waar je het uiteindelijk voor doet. Terug kijken naar je doel, het doel dat ik voor mijzelf gezet heb is om de beste paralympische snowboarder van de wereld te worden.
 

Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Mariska Beijer: "Zie je handicap als een kracht"

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

Iedereen verdient gelijke kans op sport!