Direct door naar content
Aan rolstoel gebonden docent deelt op Facebook hartverwarmende actie van haar leerlingen afbeelding nieuwsbericht

Aan rolstoel gebonden docent deelt op Facebook hartverwarmende actie van haar leerlingen

08 maart 2018

Door de vreselijke Parkland schietpartij zit de schrik er onder scholieren en docent door heel Amerika goed in. Het zette ook docent Marissa Schoemoller aan het denken. 

Marissa is aan een rolstoel gebonden. Vanuit haar klas kreeg ze kortgeleden de vraag die ze vreesde sinds de schietpartij in Florida. “Mevrouw Schoemoller, wat moeten we doen als er een schutter in jouw leslokaal komt?” De docent vertelde haar leerlingen wat ze moeten doen in het geval van een aanval. Daarna kaartte ze de elephant in the room aan: haar beperking. 

Beschermen
“Ik wil dat jullie weten dat ik veel om jullie geef en alles zal doen om jullie te beschermen. Maar omdat ik in een rolstoel zit, kan ik jullie niet beschermen zoals een docent zonder handicap dat kan. Als jullie een kans zien om te ontsnappen, wil ik dat jullie die nemen. Maak je geen zorgen om mij. Jullie veiligheid is mijn grootste prioriteit."

Die hartverscheurende boodschap raakte een snaar bij haar leerlingen. Eén van hen stak haar hand op en zei: “Mevrouw Schoemoller, we hebben het er al over gehad. Als er iets gebeurt, zullen wij je dragen.”

Oprechte goedheid
Op dat moment besefte Marissa dat ze haar leerlingen net zo hard nodig heeft als zij haar. “Ik had het even niet meer. Ik schrijf dit met tranen in m’n ogen. Ik wil dat mijn vrienden en familie weten dat het soms moeilijk is het goede in de wereld te vinden, vooral na zo’n tragedie, maar er is nog goedheid. Oprechte goedheid. Ik vond het vandaag in de harten van mijn leerlingen.”

“Ik wil dit met de mensen om me heen delen omdat ik me zo’n groot deel van de dag kwaad maak om het geweld en ik weet dat er heel veel mensen zijn die net als ik juist nu moeten weten dat er ook nog goede dingen in de wereld zijn.”

Bron: Good Housekeeping. Beeld: Facebook

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Het skatepark in met je rolstoel!

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×