Direct door naar content
Man (27) reageert briljant nadat hij commentaar krijgt omdat hij op de invalidenplek parkeert afbeelding nieuwsbericht

Man (27) reageert briljant nadat hij commentaar krijgt omdat hij op de invalidenplek parkeert

08 april 2018

Dat lang niet alle beperkingen zichtbaar zijn, wordt duidelijk uit het verhaal van oorlogsveteraan Gregg Brighouse (27). Hij vond een briefje onder de ruitenwisser van zijn bestelbusje die hij altijd op een invalidenplek parkeert. 

Gregg stapte in 2012 in Afghanistan op een mijn. Dat kostte hem zijn been. Hij moest twaalf maanden lang revalideren om opnieuw te leren staan en lopen. In april vorig jaar begon hij zijn eigen bedrijfje in feestverhuurartikelen en sindsdien rijdt hij rond in een bestelbusje - een bestelbusje dat hij op de invalidenplek mag parkeren. Maar dat niet iedereen dat begrijpt, blijkt wel uit een bericht dat op de Facebookpagina van zijn bedrijf werd geplaatst.

“Beste heer, mevrouw, ik wil graag melding maken van twee jonge mannen die constant parkeren op de invalidenplek van de parkeerplaats van Tesco (Britse supermarkt, red.). Ik heb foto’s gemaakt van de twee keer dat ik een camera bij me had. Die zal ik doorsturen naar het hoofdkantoor van Tesco en de politie. Ik heb zelf een handicap en moest meerdere keren een stuk verder lopen vanwege hun onwetende, arrogante gedrag.”

Dát liet Gregg zich natuurlijk niet zomaar zeggen: “Bedankt voor je arrogante, onwetende commentaar”, begint hij zijn reactie. “Ik heb in feite ook een handicap en minder benen dan jij, wat mij het recht geeft te parkeren op iedere invalidenplek die ik wil. Als je op beide momenten de moeite had gedaan me hier gewoon naar te vragen, had ik met liefde mijn prothesebeen in je gezicht gedrukt. Dus zodat je hier rekening mee houdt voor de toekomst: niet alle handicaps zijn zichtbaar. Net als dat jij er gezond uit zag en ik ook vragen zou kunnen stellen bij jouw beperking. Toch bedankt voor de reclame voor mijn bestelbus. Met vriendelijke groet, Gregg Onelegg (oorlogsveteraan)”

Gregg vertelt dat het niet de eerste keer is dat mensen niet in de gaten hebben dat hij wel degelijk een beperking heeft. “Het is wel twintig à dertig keer gebeurd. Als ik een korte broek draag, zien mensen het meteen. Maar omdat ik jong ben en in een busje rijd, hebben mensen het niet in de gaten.”

Gregg

Bron: The Mirror. Beeld: Facebook.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: