Direct door naar content
“Gino heeft verschillende rolstoelen geprobeerd, maar er was er één waarin hij zich meteen al een kampioen voelde”. afbeelding nieuwsbericht

“Gino heeft verschillende rolstoelen geprobeerd, maar er was er één waarin hij zich meteen al een kampioen voelde”.

06 maart 2018

‘Het verhaal van’: Gino (14) uit Hoofddorp

“Gino heeft verschillende rolstoelen geprobeerd, maar er was er één waarin hij zich meteen al een kampioen voelde”.

Gino is veertien jaar, komt uit Hoofddorp en is door zijn lichamelijke beperking rolstoelafhankelijk. Zijn favoriete sport heeft hij lang geleden al ondekt; bij rolstoelhockeyclub Kennemer Keien kan hij zijn energie kwijt en neemt hij in zijn elektrische rolstoel wekelijks deel aan trainingen en wedstrijden. Daar leek eind 2016 bijna een einde aan te komen.

Gino beoefende rolstoelhockey in zijn dagelijkse, elektrische rolstoel. Tijdens het sporten ging zijn rolstoel regelmatig stuk en daardoor verbood de leverancier Gino om nog te sporten in die elektrische rolstoel. Daniëlle, moeder van Gino, moest dus op zoek naar een elektrische sportrolstoel, zodat Gino zijn favoriete sport kon voortzetten.

De offerte van deze elektrische sportrolstoel kwam uit op ruim 14.000 euro en het Persoonsgebonden Budget (PGB) van de gemeente Haarlemmermeer was voor zo’n sporthulpmiddel verre van toereikend. Met een financieel gat van ruim 11.000 euro leek het er op dat Gino niet kon blijven deelnemen aan rolstoelhockey. Daniëlle: “voor Gino is sport heel belangrijk. Door zijn aandoening heeft hij beperkte mogelijkheden. Naast ontspanning en plezier betekent sport voor Gino ook een contactmoment met lotgenoten. Als sport wegvalt is het weer een moment waarbij hij wordt geconfronteerd met een tegenslag en de nog altijd beperkte mogelijkheden in de samenleving voor mensen met een beperking. Voor Gino is het erg belangrijk dat hij kan blijven sporten en hiervoor is een sporthulpmiddel nodig.” Via de afdeling Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) van de gemeente kwam de vraag terecht bij Team Sportservice Haarlemmermeer. In samenwerking met de regioconsulent Aangepast Sporten zocht Daniëlle naar een oplossing en legde ze contact met verschillende fondsen en organisaties.

Dankzij Stichting Carpe Diem Ulvenhout, het Foppe fonds, het Schipholfonds en de gemeente Haarlemmermeer lukte het om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor een elektrische sportrolstoel. “Echt ongelofelijk dat we voor Gino een elektrische sportrolstoel hebben kunnen aanschaffen. Gino heeft verschillende rolstoelen geprobeerd, maar er was er één waarin hij zich meteen al een kampioen voelde”, aldus Daniëlle. Gino heeft inmiddels een elektrische sportrolstoel en speelt in het eerste team van de Kennemer Keien. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Mariska Beijer: "Zie je handicap als een kracht"

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

Iedereen verdient gelijke kans op sport!