Direct door naar content
Datingsite voor mensen met een beperking: ‘Het leek soms alsof ik een buitenaards wezen was’ afbeelding nieuwsbericht

Datingsite voor mensen met een beperking: ‘Het leek soms alsof ik een buitenaards wezen was’

13 maart 2018

De spastische - en romantische - Michel Schniedewind (40) lukt het maar niet om de ware liefde te vinden. Daarom is hij voor zichzelf en voor vele andere mensen met een beperking een datingsite gestart. Want: "Iedereen is op zoek naar een beetje liefde."

Michel is 40 jaar en zit vanwege zijn spasme in een rolstoel. Hij liep zijn handicap op door zuurstoftekort bij zijn geboorte. Hij heeft een wens: zijn grote liefde vinden, met wie hij de rest van zijn leven kan delen. Dat valt hem niet mee. "Ik heb nog nooit een relatie gehad'', vertelt hij. Michel probeerde wel van alles. Hij hopte van de ene naar de andere datingsite. "Maar vanwege mijn spasme lieten mensen me vaak links liggen. Soms leek het wel alsof ik een buitenaards wezen was." 

Er zijn wel een paar datingsites voor mensen met een beperking, maar daar mankeert eigenlijk altijd wel wat mee. "Of ze zijn heel duur, of er zitten heel veel nepprofielen op." Daarom is Michel samen met zijn goede vriendin Marloes de Heer een nieuwe site gestart. Een datingsite speciaal voor mensen met een beperking: dating-voor-gehandicapten. Michel en Marloes zijn zwemmaatjes en sinds een jaar goed bevriend. "Ik ben zelf gelukkig in de liefde", vertelt Marloes. "Maar ik gun dat Michel en vele anderen ook", vertelt Marloes.

De site dating-voor-gehandicapten is nu drie weken in de lucht. De eerste mensen hebben zich al aangemeld. "Mensen met én zonder handicap kunnen zich aanmelden", verduidelijkt Michel. "Maar we willen vooral mensen met een handicap helpen. Mensen kunnen duidelijk aangeven wat ze willen: een gezellig date, echte liefde, of een vriendschap voor gezellige uitjes."

De eerste maand registreren is gratis. Daarna betalen leden 22,95 euro per half jaar. Michel staat er zelf ook op. Een date is er nog niet. "Maar ik hoop binnenkort dat dat gaat lukken als onze site groter wordt." Want dat is het doel: zo groot mogelijk worden.

Michel besluit: "We willen zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen. En als ik zelf de liefde vind, ga ik er ook echt wel mee door."

 

Bron: RTL Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×