Direct door naar content
Blog 4 Nicole "Vandaag was het de grote dag, mijn eerste halve marathon" afbeelding nieuwsbericht

Blog 4 Nicole "Vandaag was het de grote dag, mijn eerste halve marathon"

11 maart 2018

Vandaag was het de grote dag, mijn eerste halve marathon!

Gespannen
Afgelopen 24 uur was ik enorm gespannen, onzeker. Voor het eerst betrapte ik mezelf op echte onzekerheid ‘zou ik het wel kunnen halen?’. 21 kilometer is ver, mijn opbouw liet te wensen over met gescheurde enkelbanden en het schema moest ik dus behoorlijk aanpassen. Bij het verzamelen bleek ik gelukkig niet de enige te zijn die gespannen was. Dat deed me goed.

Gezellig kletsend wordt er voor gezorgd dat ik veilig aankom bij het Scharlakenhof. De nummers zijn vlot opgehaald en we zoeken een plek op de tribune om ons om te kleden. Dan is het tijd om naar de start te gaan.

We gaan…

Dan klinkt het startschot! We gaan… Het kost de nodige moeite om rustig te lopen samen, voor we het weten lopen we boven de 9 km/uur. Daar gaat ons streven om rustig 8 km/uur te starten de eerste kilometers.

Eerste keren
Er loert een reëel gevaar, ik heb immers nog nooit 21 kilometer gelopen. Tevens blijkt dat vanaf het 5,5km punt ongeveer 10 kilometer onverhard is, dat ben ik niet gewend! Ik heb nog nooit meer dan een kilometer onverhard gelopen.

Het onverharde stuk valt me zwaar, het loopt fysiek zwaarder, maar tevens vraagt het veel meer van de tast en samenwerking met de buddy. Het vertrouwen was er zeker, gelukkig hadden we de eerdere ervaringen meegenomen.

Zwaar
Na de 14de kilometer kreeg ik het zwaar, het lukt mij niet om de hartslag omlaag te krijgen. Na 16 kilometer is het beste er allang af, mijn tenen, voeten en benen deden zeer. Dat overleef ik wel. De hartslag is echter veel te hoog, tevens begin ik kippenvel te krijgen over mijn hele lichaam. De rustpauze is fysiek dus helaas nodig. Het is nu echt van kilometerpunt tot kilometerpunt overleven, steeds een stukje wandelen om hartslagzones veilig te houden en dan door.

21 kilometer afleggen in 2:30 was het doel… helaas net niet gehaald (2:34). De geweldige lieve toppers van de loopgroep staan ons op bij de finish te wachten voor een knuffel en felicitaties, wat voelt dat toch geweldig!

Graag bedank ik mijn buddy, dank voor de zeer waardevolle hulp! Zonder jou had ik vandaag de finish niet gehaald, positief, enthousiast en motiverend mens. Een topper!

Nicole is ambassadeur van Uniek Sporten Groningen. Ondanks dat ze doofblind is, sport ze met veel plezier. Ze hoopt door haar hardloopavonturen te delen, anderen met een beperking ook te inspireren om te gaan bewegen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×