Direct door naar content
Deze visagist probeert de manier waarop mensen kijken naar gehandicapten te veranderen afbeelding nieuwsbericht

Deze visagist probeert de manier waarop mensen kijken naar gehandicapten te veranderen

12 april 2018

De Australische Ruby Allegra had toen ze opgroeide nooit een rolmodel die eruit zag zoals zij. Ruby kan niet lopen en zit in een aangedreven rolstoel. Op tv, in bladen en films kwam ze die mensen niet tegen.

“Als die personages al een handicap hadden, werden ze niet geportretteerd door een acteur met een daadwerkelijke beperking, en al helemaal niet op een sterke of positieve manier. Ik hoorde nooit nieuwsverhalen over iemand met een beperking die iets had bereikt. Het had altijd een negatieve draai of er hing een sfeer van medelijden omheen.” Daarom voelt Ruby zich verantwoordelijk om op te treden als een rolmodel voor haar 17.000 volgers op Instagram. Ze begon met Instagram om haar werk als visagist te delen, maar ontdekte al snel dat ze door eerlijke foto’s van zichzelf te delen een nog belangrijker publiek bereikt. 

“Het maakt niet uit wat je geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of opleiding is: een handicap kan een onderdeel worden van je leven. Het kan letterlijk iedereen ter wereld op een bepaald moment overkomen.” Nu heeft ze twee accounts: eentje waar je haar fantastische werk als visagist kan bewonderen, en eentje waarop ze heel eerlijke foto’s van zichzelf deelt om te laten zien hoe het lichaam van iemand met een handicap eruit ziet. 

Foto Ruby Allegra 1

Ruby Allegra 2

Bron: bustle.com. 
Beeld: Instagram

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: