Direct door naar content
Een actieve vakantie in je rolstoel? Geen probleem! afbeelding nieuwsbericht

Een actieve vakantie in je rolstoel? Geen probleem!

23 maart 2018

Grensverleggende en actieve vakanties waarbij gelijkheid centraal staat.  Sportieve activiteiten zoals paragliden, blokarten, met de Joëlette door de bergen wandelen en nog veel meer!  Het kan, voor iedereen! Zo sjeesden ze met stichting de Hinkelaar een paar weken geleden door het bos in een kart met huskyhonden om plekken te ontdekken waar je normaliter niet komt met een rolstoel. “Activiteiten die voor mij verre van vanzelfsprekend zijn, maar ik doe ze wel!” aldus Geert Jan den Hengst. Hij kan weer denken in mogelijkheden, in plaats van afgesloten hoofdstukken.

Het idee is ontstaan vanuit vakanties die Hinke van der Wal (19), Paul Ram (58) en Chantal de Bruin (25) het afgelopen jaar georganiseerd hebben, samen met mensen met een beperking. Ze zijn toen naar Terschelling geweest, waar ze hebben geblokart en een huifkartocht hebben gemaakt. Dit was voor rolstoelgebruiker Geert Jan erg bijzonder. “Normaal gesproken zijn de enige momenten dat ik mijn rolstoel verlaat, wanneer ik naar bed of toilet ga. Op Terschelling wilde ik meedoen aan blokarten. Bij het strand aangekomen werd ik uit mijn rolstoel getild en achterin een jeep gezet. Werkelijk doodeng, maar minstens zo gaaf! Iets verderop moest ik, op mijn beurt wachtend, op een tuinstoel zitten. Mijn voeten voor het eerst sinds ongeveer 10 jaar weer rechtstreeks op het zand. Alleen dat al was een bijzondere ervaring. Laat staan de rest!”

Natuurlijk is er naast al die inspanningen ook ruimte voor ontspanning. Wat dacht je van brocante markten, locale wijntjes en een duik in het verwarmde privé zwembad in Auvergne, Frankrijk?

De zorg die je nodig hebt wordt onderling geregeld op jouw aanwijzing. Ze denken met veel plezier met je mee, wat voor vraag je ook hebt. Maar ook als je geen zorg nodig hebt ben je van harte welkom! Een stichting in wording met vele enthousiaste vakantieplannen! Neem een kijkje op hun Facebookpagina of stuur ze een e-mail

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: