Direct door naar content
Brandon (25) heeft geen handen en toch slaat hij een hole-in-one afbeelding nieuwsbericht

Brandon (25) heeft geen handen en toch slaat hij een hole-in-one

04 april 2018

Het is niet te bevatten dat het kan, en op het filmpje kun je zien dat Brandon het zelf ook bijna niet kan geloven. Een hole-in-one slaan op een afstand van 137 meter! En bedenk dan ook dat Brandon dat doet, terwijl hij helemaal geen handen heeft.

Deze 25-jarige Amerikaan werd geboren zonder handen. Maar Brandon was toen hij klein was al een sportief jongetje. Eerst deed hij aan baseball en basketbal, totdat zijn opa hem meenam naar de golfbaan. “Vanaf mijn eerste slag heeft het me niet meer losgelaten.”

Maar hoe doe je dat, golfen zonder handen? Dat was aanvankelijk ook niet makkelijk. Net als in het normale leven, was het door zijn fysieke beperking lastig voor hem om zijn draai te vinden als golfer. Zo kon hij zijn nieuwe hobby in het begin niet goed beoefenen, omdat de traditionele golfclubs het spelen met zijn beperking niet ondersteunden. Daar ging een oom van hem mee aan de slag, en hij maakte speciale, langere clubs. 

Omdat Brandon linkshandig is, zet hij de shaft van de club vast onder zijn rechterarm, houdt de grip vast met zowel zijn linkerhandpalm als het stompje aan zijn andere arm en maakt vervolgens zijn swing. In de warmere maanden vind je hem vaak op de golfbaan. Geregeld benaderen andere spelers hem omdat ze geïnteresseerd zijn hoe hij speelt, en hóe iemand zonder handen zo goed is in golf dat hij vaak beter speelt dan golfers met handen.

Momenteel volgt hij een opleiding aan The Golf Academy of America, waar hij leert om nog beter te worden op golftoernooien en getraind wordt om later zelf les te geven. Brandon wil het aangepaste golf onder de aandacht te brengen. Daarom heeft hij ook zijn eigen stichting ‘Hole High’ opgericht, zodat kinderen, tieners en jong volwassenen die willen golfen maar geen middelen hebben om aangepaste clubs aan te schaffen, toch een mogelijkheid krijgen om ook een balletje te slaan. Met ‘Hole High’ wil Brandon duidelijk maken dat golf voor iedereen is, ongeacht je beperking. “Laat niets of niemand je tegenhouden als je echt iets wilt. Er is altijd een manier om je gestelde doelen te bereiken.” Bron: golf.nl

Zien hoe Brandon te werk gaat? Kijk naar onderstaand filmpje

Ook voor jou is er een geschikte sport, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én nieuwe vrienden kunt maken. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: