Direct door naar content
Eindelijk!! Apple komt met emoji’s voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Eindelijk!! Apple komt met emoji’s voor mensen met een beperking

31 maart 2018

Om recht te doen aan onze hele samenleving heeft Apple een hele nieuwe reeks emoji’s voorgesteld. Zo kun je, ook als je blind bent of niet kunt lopen, een passend icoontje vinden.

Tot de voorgestelde emoji’s behoren onder meer een blindengeleidehond, een man en een vrouw in een rolstoel, een vrouw met een wandelstok, een gehoorapparaat en een prothese-arm. “Deze nieuwe set emoji’s moet een breder aanbod opties bieden voor mensen met een beperking. Dit is niet bedoeld als een allesomvattende lijst met alle denkbare beperkingen, maar is een startpunt om mensen met een beperking beter te representeren”, aldus Apple. 

Om de emoji’s te bedenken, werkte Apple samen met de American Council of the Blind, the Cerebral Palsy Foundation en de National Association of the Deaf. Net als bij alle emoji’s komen deze nieuwe poppetjes in mannelijke - en vrouwelijke vorm en alle denkbare huidkleuren. We moeten nog wel even geduld hebben: de nieuwe emoji worden begin 2019 verwacht. Wij hopen natuurlijk ook op emoji's voor sporters met beperkingen. Misschien in 2020?

emoji’s

Bron: Emojipedia 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: