Direct door naar content
Een senioren fitheidstest, wat is dat nou eigenlijk? afbeelding nieuwsbericht

Een senioren fitheidstest, wat is dat nou eigenlijk?

27 maart 2018

Bewegen is belangrijk De helft van de senioren boven de 55 jaar is niet of onvoldoende lichamelijk actief. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen het sociaal isolement voor ouderen.

Waarom een fitheidstest voor senioren?
• Om te beoordelen of de spierkracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen voldoende zijn voor de normale dagelijkse activiteiten
• De mogelijkheid bieden om op basis van de uitkomsten een advies op maat te kunnen geven om spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen en daarmee te verbeteren
• Om een indruk te krijgen van de totale belastbaarheid en eventueel aanwezige beperkingen en/of aandoeningen

Wat is het doel?
De test bestaat uit verschilende onderdelelen zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeting, lengte- en gewichtsmeting, lenigheidstest, uithoudingsvermogentest en knijpkrachttest. Ook worden er een aantal vragenlijsten afgenomen. Na afloop van de test krijgen deelnemers op basis van de uitslagen een advies van een bewegingsdeskundige.

Nieuwsgierig geworden?
Nieuwsgierig naar hoe zo'n fitheidstest er uit ziet? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: