Direct door naar content
Hatha Yoga voor LVB in Angeren afbeelding nieuwsbericht

Hatha Yoga voor LVB in Angeren

04 april 2018

Hatha Yoga heeft als doel om in contact te komen met je lichaam. Je leert je gedachten en gevoelens te observeren. Yoga is afgeleid uit de oude taal van het Sanskriet, “Yuj” betekent verbinding. De balans tussen lichaam en geest, waar ademhalingstechnieken helpen dit doel te bereiken. Het mooie van Hatha Yoga is dat de oefeningen bij de eerste les al uitgevoerd kunnen worden. Je hoeft geen bijzondere technieken te beheersen om de positieve effecten te ervaren.

Silvia Bongers, Haltha Yoga trainster aan het woord: 
"Tegenwoordig is er vaak onbalans en ik merk dat ook bij mijn cursisten. Sommige van hen zijn, wanneer ze met yoga beginnen, nog teveel bezig zichzelf te vergelijken met andere cursisten. Dat is bij yoga niet nodig en zelfs contraproductief. Het is de bedoeling dat je je aandacht naar binnen richt en je leert concentreren op je lichaam, je gevoel en je gedachten. Minder prikkels van je zintuigen maakt dat je je makkelijker kunt ontspannen en dat is in de huidige maatschappij erg belangrijk. Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te kunnen deelnemen. De oefeningen waarbij je je spieren oprekt, uitstrekt en ontspant, zorgen er juist voor dat je lichaam soepel wordt. Binnen de oefeningen werk je binnen je eigen grenzen."

Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking, ongeacht de mate van de beperking. Yoga heeft namelijk altijd iets te bieden. De één verbetert zich fysiek, door bijvoorbeeld leniger en sterker te worden, de ander leert zich beter te ontspannen.

De groep LVB die bij Silvia yogalessen doet de volgende oproep: “We zijn een leuke mix van mensen en zijn op zoek naar meer deelnemers”. Omdat het er bij yoga om gaat dat je binnen je eigen mogelijkheden meedoet aan de oefeningen kan iedereen deelnemen, ongeacht je handicap. Zolang je binnen je eigen grenzen blijft, is er bij yoga altijd iets nieuws te leren. Yoga voor LVB wordt gegeven op donderdag van 17:50 tot 18:50 uur in het Dorpshuis Angeren, Emmastraat 23, Angeren.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Silvia Bongers op telefoonnummer 06-13857721 of via de mail. Meer informatie over het lidmaatschap en de contributie is te lezen op de website

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!