Direct door naar content
Sportloket West-Brabant nu samen met Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Sportloket West-Brabant nu samen met Uniek Sporten

31 maart 2018

Sinds 2018 is Sportloket West-Brabant een samenwerking aangegaan met het landelijke merk Uniek Sporten. Door middel van de website en de applicatie ‘Uniek Sporten’ is het voor mensen met een beperking in West-Brabant toegankelijker om te kunnen genieten van sport en bewegen. Heb je vragen? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies? De contactpersonen van de verschillende gemeenten, die bij Sportloket West-Brabant zijn aangesloten, blijven ook nu nog steeds voor jou bereikbaar!

Samenwerkende gemeenten
Gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal bundelden hun kennis en expertise binnen Sportloket West-Brabant. Het loket richt zich in de eerste plaats op mensen met een beperking die een duwtje in de rug nodig hebben om daadwerkelijk de stap te zetten om te gaan bewegen. Daarbij kunnen sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten bij Sportloket West-Brabant terecht voor advies.
Sportloket West-Brabant blijft bestaan, alleen wordt in de communicatie het merk Uniek Sporten gebruikt. Door de samenwerking met Uniek Sporten vanuit het Fonds Gehandicaptensport wordt het mogelijk om zowel op regionaal als op landelijk niveau potentiële sporters beter van dienst te kunnen zijn bij een hulpvraag.

Gemeente Zundert doet ook mee
Nu de samenwerking met Uniek Sporten een feit is, sluit ook de gemeente Zundert zich aan bij het loket. Deze gemeente wil ook graag meer aandacht besteden aan sportbeoefening door mensen met een beperking. De officiële ondertekening van de overeenkomst door wethouder drs. J. M. Aarts vindt binnenkort plaats.

Meer informatie
Iedereen met een beperking of die zich beperkt voelt en vragen heeft over aangepast in beweging kan contact opnemen met Janine van Gurp, via  j.van.gurp@breda-actief.nl  of 076 - 52 33 555. Ook organisaties die advies willen over een aangepast sportaanbod kunnen hier met hun vragen terecht.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Mariska Beijer: "Zie je handicap als een kracht"

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

Iedereen verdient gelijke kans op sport!