Direct door naar content
Tommy Hilfiger lanceert speciale kledinglijn voor mensen met een lichamelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Tommy Hilfiger lanceert speciale kledinglijn voor mensen met een lichamelijke beperking

25 april 2018

Het is voor iemand met een lichamelijke beperking niet altijd gemakkelijk om de kleding te dragen die hij of zij wil. Strakke broeken, blousjes met knopen, jasjes met ritsen maken het moeilijk om de kleding te passen en aan te doen.

De mode-industrie houdt hier over het algemeen niet veel rekening mee. Natuurlijk kun je zelf kleren aanpassen, maar dat vraagt veel tijd en moet je maar net kunnen. Als je er dan bijneemt dat 10% van de Nederlandse bevolking een lichamelijke beperking heeft is het eigenlijk bizar dat er niet meer aangepaste kleding bestaat. Tommy Hilfiger realiseerde dat ook, en lanceert een lentelijn onder de naam 'Tommy Adaptive, voor mensen met een lichamelijke beperking. De collectie bestaat uit allerlei stijlvolle kleding met slimme details zoals verstelbare boorden, magnetische knopen en klittenbandsluitingen. Dit alles voor mannen, vrouwen én kinderen.

Eerder maakte Tommy Hilifger al kleding voor kinderen met een beperking, maar besloot dit jaar nogmaals samen te werken met Runway of Dreams, een organisatie die zich sterk maakt voor het toegankelijker maken van mode voor mensen met een handicap. Op de foto zien we onder andere paralympische gouden medaillewinnaar Jeremy Campbell en motivatiespreker Mama Cax. Zij draagt een spijkerbroek met een speciale magnetische zoom. De broek is ontworpen met een brede opening die aangepast kan worden en gemakkelijk over haar prothese past.

Tommy Hilfiger laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om een lijn voor mensen met een lichamelijke beperking op de markt te brengen. Hopelijk nemen andere modemerken hier snel een voorbeeld aan.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: