Direct door naar content

Sporten met een lichamelijke beperking

Uniek sporten

Wat is een lichamelijke beperking? Als je een lichamelijke beperking hebt, betekent dit meestal dat er iets aan de hand is met je bewegingsapparaat, maar hoeft zeker niet te betekenen dat je niet kunt sporten. De sportmogelijkheden met een fysieke beperking zijn eindeloos en verschillen ook weer naar de aard van je beperking.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat een lichaamsdeel afgezet is (door een amputatie), niet volgroeid is, misvormd, beschadigd is of ontbreekt. Ook kan het dat je (een deel van) je lichaam niet kunt bewegen door een dwarslaesie. Een lichamelijke of fysieke beperking kan aangeboren zijn, ontstaan door ziekte of opgelopen door een ongeval. Een lichamelijke handicap kan zorgen voor motorische uitdagingen, maar daar hoef je bij het sporten en bewegen niet door laten weerhouden. Sporten is ook nog eens heel erg goed voor je, want het kan een enorme bijdrage leveren aan je mobiliteit, zelfvertrouwen en conditie.

Door de komst van allerlei hulpmiddelen zoals sportrolstoelen, handbikes, racerunners en prothese kun je tegenwoordig ook met een lichamelijke beperking meedoen aan sporten als wielrennen, basketbal, tennis en nog veel meer sporten. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor sporten en bewegen met een lichamelijke beperking bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sportaanbieder zoeken

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

 

VIND JOUW UNIEKE SPORTAANBIEDERS

 
Programma van:
Partners: