Direct door naar content
Rotterdam Charlois heeft eerste Esther Vergeer Foundation interactieve sportmuur afbeelding nieuwsbericht

Rotterdam Charlois heeft eerste Esther Vergeer Foundation interactieve sportmuur

25 april 2018

Bij Dokhavenpark in Charlois, Rotterdam staat de eerste Esther Vergeer Foundation interactieve sportmuur. Zevenvoudig Paralympisch tenniskampioen Esther Vergeer en wethouder Sven de Langen (onderwijs, jeugd en zorg) hebben de vernieuwde speelplek met kinderen van de Openbare Basisschool Charlois geopend.

De speelplek bij Dokhavenpark in Charlois is geheel vernieuwd. Hier staat nu de eerste interactieve sportmuur in Rotterdam. Het is een speeltoestel dat spelen, sporten en gamen combineert en is een voorbeeld van het nieuwe spelen. Schiet of sla een bal tegen de muur, verbreek je persoonlijk record en ontvang je score op je mobiel: speel samen met je vrienden wie de voetbal het hardst tegen de muur schiet, het beste kan serveren met tennis of speel samen alle kleurvlakken zo snel mogelijk weg.

Wethouder Sven de Langen (onderwijs, jeugd en zorg): ‘Buiten spelen en sporten is belangrijk en nog leuk ook. Je ontmoet je vrienden en je blijft lekker fit.  Kinderen mogen best wat vaker buiten spelen. Op deze plek kun je je lekker buiten uitleven en iedereen kan meedoen. Dat willen we graag in Rotterdam. Ik ben ervan overtuigd dat de kinderen hier voortaan vaker tegen elkaar zeggen: Kom op naar buiten!’

Eerste Esther Vergeer Court
Dokhavenpark is met de interactieve sportmuur ook de eerste Esther Vergeer Foundation Court van Rotterdam. Kinderen met en zonder beperking kunnen hier samen spelen. Paralympisch tennis kampioen Esther Vergeer: ‘Het is belangrijk dat er plekken zijn die voor alle kinderen toegankelijk zijn en er gelegenheid is om gewoon samen te sporten, buiten en bij sportverenigingen. Daar zet ik me met de Esther Vergeer Foundation voor in.'

De paralympisch kampioenen van dit jaar zijn ook zo begonnen. Kijk eens waar dat toe geleid heeft: de paralympisch atleten behaalden zeven medailles in Korea. Dat succes begint klein, zoals vandaag hier op Dokhavenpark. En leidt tot mooie persoonlijke overwinningen en in de toekomst vast nog meer sportieve successen.’

Buurtbewoners en kinderen hebben meegedacht over de invulling van de speelplek. Er was behoefte aan een plek voor jong en oud, met én zonder beperking. In het ontwerp zijn deze wensen meegenomen.


 

×