Direct door naar content
Golfer Tommy (7) slaat hole-in-ones met één arm afbeelding nieuwsbericht

Golfer Tommy (7) slaat hole-in-ones met één arm

10 mei 2018

Tommy Morrissey is een bijzonder golftalent. De pas 7-jarige Amerikaan slaat ballen wel honderd meter ver met één arm! Als hij een hole-in-one- slaat, en dat gebeurt regelmatig, staat hij vrolijk te springen met die ene arm in de lucht.

Tommy is geboren met één arm. Zijn rechterarm is door een stoornis voor de geboorte niet verder gegroeid dan zijn elleboog. Links heeft hij wel een kort bovenarmpje, maar hij heeft aan die linkerkant geen hand. Dat levert natuurlijk uitdagingen op, zoals met het strikken van zijn veters.

Toch vindt zijn vader Joe niet dat hij fysiek beperkt is. "Bij sport en creativiteit zie ik bij Tommy geen beperking. Er is niks fysieks wat hij niet kan doen. Hij moet gewoon even zijn eigen manier uitvinden en hij doet het!", zei hij in een interview met People. 

Bij golf had Tommy al vroeg zijn manier gevonden. Op zijn derde speelde hij al met de golfclubs van zijn vader in de tuin. "Ik was mijn clubs een keer kwijt, maar toen bleek dat Tommy die had meegenomen in zijn bed om mee te slapen", vertelt Joe. Tommy leerde het golfen van zijn vader, maar ook door naar filmpjes van Tiger Woods te kijken.

Als verrassing kreeg Tommy een paar jaar terug al eens een echte les van Tiger Woods. Hij was gelijk onder de indruk van de swing van het kleine golftalent met één arm. Ondertussen is Tommy in de golfwereld een echt fenomeen en heeft hij al vele golfpro's ontmoet. Vorig jaar daagde hij nog een aantal toppers uit om tegen hem met één arm te slaan. Dat was voor de meeste ervaren golfers knap lastig, want hij won makkelijk van ze. "Het is leuk om te winnen! Ik versla de pro's!, zei hij dolblij.

Bij de tv-show Little Big Shots van Steve Harvey mocht hij ook even laten zien wat hij kan. "De belangrijkste regel is: stap op zij zodat je niet wordt geraakt", gaf Tommy de presentator mee als waarschuwing. Dat zei hij niet zomaar, want hij zwaait zijn golfclub hard van boven naar beneden. Nadat hij de bal hard in het net heeft geslagen, geeft hij zijn club een kusje. "Dat was mijn beste slag ooit!"

Met een speciale camera werd in de studio vastgelegd wat Tommy nu precies deed. Wat blijkt: met zijn ene arm legt hij vier keer zijn eigen lichaamsgewicht in de bal! Hij wordt daarom ook gezien als een uniek talent. Als hij later groot is wil hij golfprof worden. Hij en zijn ouders zien geen reden waarom dat niet zo kunnen.

Tommy wil daarmee andere kinderen ook inspireren. Met zijn stichting UnLIMBited, zet de jonge golfer samen met zijn ouders in om kinderen die net als hem een arm of been missen hun dromen uit te laten komen. Bekijk de video hier.

 

Bron & Beeld: People.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×