Direct door naar content
Ondanks haar spierziekte kan Marna zich subliem opmaken afbeelding nieuwsbericht

Ondanks haar spierziekte kan Marna zich subliem opmaken

09 mei 2018

Marna heeft een spierziekte die met een lange, ingewikkelde naam ‘arthrogryposis multiplex congetina’ heet. Door deze aandoening staan haar gewrichten in de verkeerde stand en heeft ze erg stijve vingers. Ze heeft nauwelijks kracht in haar lichaam en toch…maakt ze zich elke dag op. Kijk maar!

Haar spierziekte houdt haar niet tegen om zichzelf ’s ochtends prachtig te maken. Ze doet het dagelijks, omdat ze er plezier aan beleeft, maar ook omdat ze daardoor het gevoel heeft dat ze midden in het leven staat. In onderstaand filmpje laat ze zien hoe ze haar make-up doet en hoe ze zich ’s ochtends aankleedt. Ook geeft ze tips over hoe je make-up goed en veilig op kan doen met gelimiteerde kracht of beweging in je handen, en welke producten je het best kan gebruiken als je niet zo behendig bent. Marna is het voorbeeld van iemand die niet opgeeft als iets moeilijk wordt; ze laat zien dat je soms gewoon creatief moet zijn. Oh…en ze is ook nog eens heel grappig.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: