Direct door naar content
De allermooiste momenten van PyeongChang 2018 afbeelding nieuwsbericht

De allermooiste momenten van PyeongChang 2018

15 mei 2018

De Paralympische Winterspelen in PyeongChang zijn alweer weken geleden, en ook al willen we in deze heerlijke lentezon niet denken aan sneeuw en ijs, toch kijken we even terug naar de beste momenten van de Spelen.

Natuurlijk zijn de openings- en de slotceremonie altijd een ongekend spektakel. Maar de hoeveelheid inspirerende verhalen die elke keer weer uit de Paralympische Winterspelen voortkomen zijn al helemaal bijzonder. China won voor de allereerste keer een gouden plak op de Winterspelen, Noord-Korea deed voor het eerst mee, en onze eigen Bibian Mentel won twee maanden na behandeling en operatie van kanker twee keer goud.

Met Bibian zijn er nog acht andere Nederlandse atleten in maart naar Zuid-Korea gevlogen om gouden medailles te veroveren. Dat lukte behoorlijk goed, want met drie gouden, drie zilveren en een bronzen medaille eindigden we maar liefst op de tiende plaats in de medaillespiegel. Als je wintersportgiganten Noorwegen en Zweden achter je laat, kun je wel spreken van een groot succes.

We blazen de Nederlandse toeter vanzelfsprekend met trots, maar in dit filmpje wordt ook terecht teruggeblikt op hoe sportief de sfeer is op de Spelen. Hoe concurrenten elkaar in de armen vliegen bij de eindstreep, hoe er bij een val wordt omgekeken en geholpen, en hoe landsgrenzen, verschillen en beperkingen vervagen wanneer iedereen geniet van de verhalen en uitzonderlijke prestaties op de Spelen.

Fotografie: Mathilde Dusol

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: