Direct door naar content
Een zwangere vrouw met een beperking – hoe vaak zie je dat nou? afbeelding nieuwsbericht

Een zwangere vrouw met een beperking – hoe vaak zie je dat nou?

30 mei 2018

Moederdag is nog niet zolang geleden en daarom zijn er de afgelopen tijd weer een heleboel zwangere buiken op televisie en in reclames geweest. En vergeet niet hoeveel zwangere vrouwen foto’s van hun ronde buik op social media delen. Maar hoe vaak zie je een zwangere vrouw met een beperking? Christa Couture, een zwangere vrouw met een beperking, kon zulke foto’s nergens vinden, dus besloot zij ze zelf te maken. Met een prachtig resultaat.

Christa verloor vijfentwintig jaar geleden haar been en voelt zich ondertussen compleet comfortabel in haar eigen lichaam. Ze wil dan ook graag andere mensen met een lichamelijke beperking helpen om hun lichaam te accepteren.

“Ik wilde de foto’s openbaar delen, vanwege het gevoel dat ik zelf ervaar wanneer ik iemand met een beperking op televisie of in bladen zie. Het lukt me dan beter om te leven met mijn eigen lichamelijke beperking,” zegt ze in een interview met online magazine The Mighty. “Hoe meer we de diversiteit van lichamen normaal maken, hoe meer iedereen zich, hopelijk, goed kan voelen in zijn eigen huid.”

De onzekerheid over haar moederschap met een beperking was nog een reden voor haar om de fotoshoot te doen en te delen. Ze vertelt dat het lang duurde voor ze oprecht geloofde dat ze een succesvolle moeder kon zijn met haar beperking, omdat ze het zo zelden iemand anders had zien doen. Mensen met een beperking krijgen constant te horen wat ze allemaal niet kunnen, of dat nu direct of indirect is, en dit is haar manier om te laten zien dat dat onzin is.

Christa zegt dat ze hoopt dat moeders, met of zonder beperking, haar foto’s zien en trots op zichzelf zijn. Dat ze vieren tot welke ongelooflijke dingen hun lichaam in staat is tijdens een zwangerschap.

Foto 1:

 

 

 

Foto 2:

 

 

 

 

Foto 3:

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: