Direct door naar content
Vakantietip: geniet van dit uitzicht in de Dolomieten vanuit je rolstoel   afbeelding nieuwsbericht

Vakantietip: geniet van dit uitzicht in de Dolomieten vanuit je rolstoel  

29 mei 2018

Zoek jij nog een mooie vakantiebestemming waar jij met je rolstoel ook de natuur kunt ontdekken? Denk dan eens aan de Dolomieten in Noord-Italië. Daar hebben ze allerlei routes uitgezet die rolstoeltoegankelijk zijn.

Als je in een rolstoel zit kan het boeken van een vakantie een hele uitdaging zijn. Een rolstoelvriendelijk vakantiehuisje vinden is één ding, maar je wilt net als ieder ander ook wat doen op je vakantiebestemming. Je moet dus best wat voorwerk doen om te kijken of je met je rolstoel de natuur in kan zonder dat je over rotsen stuitert.

In de Dolomieten hebben ze aan jou gedacht. Deze bergketen in Noord-Italië is beroemd om massieve bergtoppen boven de 3000 meter, groene dalen met bergbloemetjes en eindeloze vergezichten. Die prachtige natuur moet voor iedereen toegankelijk zijn vinden de Italianen daar. Dus ook voor jou!

Een groot aantal routes en gebieden in Dolomieten zijn al helemaal drempelvrij gemaakt zodat iedereen ongeacht beperking van die indrukwekkende rotswanden kan genieten. In de regio, die sinds 2009 ook onder het UNESCO Werelderfgoed valt, wordt daar hard voor samengewerkt tussen gemeentes en portorganisaties.

Het resultaat is een interactieve kaart waar je nu al 23 routes op kunt bekijken die drempelvrij zijn in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is de Orsena Nature Trail goed begaanbaar met een rolstoel. Of wat dacht je van het Carreza meer? Dit iconische meer moet je gezien hebben. En dat kan dus ook door de brede vlak aangelegde paden. Ben jij van plan om naar de Dolomieten op vakantie te gaan voor een actieve vakantie? Of ben je daar al geweest? Deel dan je ervaring met ons! Alvast benieuwd naar het uitzicht dat je daar kunt verwachten? Nou dit ongeveer:

Dolomieten

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: