Direct door naar content
Blog 6 Melanie - "Toen ik bij de finish aankwam, stonden er heel veel mensen te juichen. Dat was heel leuk om te zien"  afbeelding nieuwsbericht

Blog 6 Melanie - "Toen ik bij de finish aankwam, stonden er heel veel mensen te juichen. Dat was heel leuk om te zien"

28 mei 2018

Hallo allemaal,

 

In deze blog ga ik jullie vertellen over de wedstrijden die ik de afgelopen tijd heb gehandbiked.

 

Wedstrijden

 

31 maart had ik een tijdrit in Almere van 21 kilometer door de polder. Toen we aankwamen, parkeerden we de auto op het gras. Dit was te ver lopen dus moesten we ons verplaatsen. We kwamen niet meer uit het gras want de auto zat vast! Gelukkig kon mama met al haar kracht de auto eruit duwen. Om 10 voor 2 ging ik van start, het was een prachtige route. Omdat het door de polder is, heb je lange platte stukken in de route zitten. Ik ben dat gelukkig gewend, want ik woon op het platteland. Toen ik bij de finish aankwam, stonden er heel veel mensen te juichen. Dat was heel leuk om te zien. Ik ben 3de geworden en ging met een mooie beker naar huis!

 

Tweede paasdag had ik een wedstrijd in Stadskanaal van 10 kilometer. Mijn doel was om zo snel mogelijk te fietsen. Dat is mij zeker gelukt want ik ben 1e geworden van de vrouwen. Het ging super goed. Drie jaar geleden heb ik de wedstijd ook gedaan en toen was ik 8 minuten langzamer. Volgend jaar ga ik natuurlijk weer mee doen!

 

Bezoekje aan de longarts

 

Vorige week ben ik naar een longarts geweest om te kijken of ik hyperventileer of astma heb. Eerst had ik een gesprek van een uur met een longarts. Van de longarts moest ik een hyperventilatie en een astma test doen. Daarvoor ben ik dinsdag naar het ziekenhuis gegaan om de onderzoeken te doen. Ik moest zo snel mogelijk door zo’n long apparaat blazen. Bij de astma test moest ik ook door een apparaat blazen en dan op den duur met een paar stofjes erbij om astma op te wekken en dat telkens opnieuw. Op dezelfde dag moest ik naar de longarts voor de uitslag… Daar kwam uit dat ik chronisch hyperventileer en een lichte vorm van astma heb. Voor de astma moet ik een pufje gebruiken en voor het hyperventileren moet ik naar de fysiotherapie.

 

Of de astma en het chronisch hyperventileren invloed gaat hebben op mijn handbiken ga je lezen in mijn volgende blog!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: