Direct door naar content
De Invictus Games komen naar Nederland! afbeelding nieuwsbericht

De Invictus Games komen naar Nederland!

11 juni 2018

In 2020 komen de Invictus Games naar Den Haag. De Invictus Games? Dat zijn een soort Olympische Spelen voor (oud)militairen die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt in het leger. Ben jij militair of heb je in het leger gezeten dan kun je met jouw beperking ook meedoen aan dit bijzondere sportevenement.

Niemand minder dan Prins Harry maakte afgelopen week bekend dat de Invictus Games in 2020 naar Den Haag komen. De Britse Prins is beschermheer van de Invictus Games, omdat hij zelf als Apache-vlieger in Afghanistan heeft gevochten. “Den Haag zal een motivatie zijn voor de honderden militairen die de Invictus Games gebruiken als inspiratie voor hun herstel. We zagen in Londen, Orlando en Toronto hoe inspirerend de Games zijn. Ik weet zeker dat het ook nu een ongelofelijke ervaring wordt voor iedereen in Den Haag die de ‘Invictus Games spirit’ omarmt", liet de prins weten.

Invictus is latijn voor onoverwinnelijk. En dat is in die spirit waar de prins het over heeft en tijdens het evenement goed voelbaar is. Het gaat daar eigenlijk niet zo zeer om het winnen van wedstrijden, het is vooral bedoeld om te laten zien wat je nog kunt met je beperking.

Edwin de Wolf vond de Invictus Games een inspirerend evenement. Hij verloor tijdens een missie in Bosnië een been door een mijn. Edwin voelde daar vooral verbroedering met andere militairen met een fysieke of mentale beperking. "Iedereen die daar is, heeft om één of andere reden een missie moeten afbreken. En hier begin je met elkaar aan een nieuwe missie die je hoe dan ook tot een goed einde brengt. Dat is zo mooi. Ik krijg nu nog weer tranen in mijn ogen als ik eraan terugdenk", zei hij in een interview met Omroep Gelderland.

De Invictus Games in 2020 worden de vierde editie na Londen (2014), Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney later dit jaar. Aan de Invictus Games zullen ruim 500 (oud)militairen mee doen uit 18 landen. Op het programma staan sporten als boogschieten, indoor roeien, golf, zwemmen, gewichtheffen, rolstoelrugby, rolstoelbasketbal en zitvolleybal.

Bekijk ook deze trailer. Daar krijg je wel inspiratie van toch?

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: