Direct door naar content
Atlete Lara Baars gaat voor goud! afbeelding nieuwsbericht

Atlete Lara Baars gaat voor goud!

08 juni 2018

Sinds de Paralympische Talentdag in 2013 op Papendal is Lara Baars actief in de werponderdelen van atletiek. De laatste drie jaar richt ze zich fulltime op de topsport. “Bij de Paralympische Spelen in Rio heb ik brons gehaald bij het kogelstoten. Mijn doel is om in Tokyo voor een andere kleur medaille te gaan!” Ze zet zich als ambassadeur van Gelderland sport onbeperkt in om jong en oud, met of zonder lichamelijke beperking, te stimuleren om te gaan sporten. “Sporten verbreedt je wereld. Ik heb mijn hele leven gesport en gun dat anderen ook.”

Aangepast sporten is doodnormaal
De jonge atlete vindt het belangrijk dat kinderen en volwassenen de mogelijkheid hebben om te sporten. “Het is mooi dat er initiatieven zijn die het aangepast sporten stimuleren, zoals Gelderland sport onbeperkt. Ik hoop dat er in de toekomst minder dilemma’s zijn. Sporten voor mensen met een beperking moet net zo doodnormaal zijn als voor ieder ander.” In het kader van haar opleiding medewerker Marketing en Communicatie liep zij stage bij Ready to Sport. “Ik vond het mooi om bij te dragen aan dit programma dat jongeren kennis laat maken met een divers sportaanbod. Ik hoop ook dat mensen door mij zien dat een beperking je niet hoeft te weerhouden. Natuurlijk kun je sporten met een beperking!”

In de schijnwerpers zetten
Ze raadt het iedereen aan om te sporten. “Mensen weten wel dat sport belangrijk is voor je gezondheid en je sociale contacten. Maar wat je ook leert is omgaan met tegenslagen en door zetten. Die lessen neem je mee in het dagelijks leven.” In haar omgeving ziet ze dat mensen met een beperking soms te maken hebben met materiaalproblemen en geldtekort. “Aandacht voor dat soort dingen en voor het stimuleren van aangepast sporten moet groeien. Het is belangrijk dat we daarbij kijken naar wat wel kan in plaats van het denken in obstakels. Sowieso is het in de schijnwerpers zetten van aangepast sporten goed, op die manier treedt een sneeuwbaleffect op.”

Gaan voor persoonlijk record
Lara Baars hoopt zelf natuurlijk op een plek in de schijnwerpers en is goed voorbereid op het wedstrijdseizoen. In de winter deed ze samen met atleet Levi Vloet een aantal trainingsstages in het buitenland. Het duo maakte daarover vlogs in Tenerife en Portugal. “Ik zou het leuk vinden om bij mijn eigen club Nijmegen Atletiek een persoonlijk record te halen bij het discuswerpen of kogelstoten. Naast de ONK Para-Atletiek werk ik ook toe naar het EK in Berlijn en op de lange termijn naar de Paralympische Spelen over twee jaar. Genoeg om voor te gaan dus!”

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: