Direct door naar content
Blog 5 Nicole "Mijn kuiten leken wel opgeblazen ballonnen" afbeelding nieuwsbericht

Blog 5 Nicole "Mijn kuiten leken wel opgeblazen ballonnen"

12 juni 2018

Goededag allemaal,

Een tijd geleden dat ik heb geschreven, niet zonder reden aangezien ik een lichte spierscheuring in de kuit had opgelopen. Het canicross met Siep is enorm leuk om te doen, maar had toch een nadeel...

twee weken geleden op zondag liep ik een lange langzame duurloop van 9km als warmtetraining bij 24 graden. Onderweg halverwege de training kwam ik de loopgroep tegen, leuk beeld, allen nat van het zweet. Van een afstand werd duidelijk dat ze mij en Siep al ...hadden herkend want Siep werd vol enthousiasme geroepen. Van 8km/uur naar 16km/uur in 3 stappen was een versnelling die mijn kuiten niet konden waarderen bleek. Al had ik het toen niet zo door.

De training goed af kunnen lopen, echter eind van de middag werden de kuiten al stijf, ondanks uitgebreid rekken en strekken na de training. De maandag na t wakker worden was t mis, het traplopen lukte niet, kuiten leken wel opgeblazen ballonnen!

De afgelopen weken heb ik daarom maar wat meer kilometers gewandeld en met Elsemieke een paar hardlooptrainingen in fietstrainingen omgezet, wel lekker overigens met het warme weer op de tandem met gemiddeld 25km/uur. Wind in de haren en verstand op nul, niet te hoeven letten op verkeer, niet te hoeven sturen alleen maar aandacht bij omgeving, kletsen en gewoon heerlijk doortrappen.
Tevens heb ik een les yoga geprobeerd. Wat is dat confronterend! Wat kom je er dan achter hoe stijf sommige spieren zijn, hoe slecht je balans is en hoe moeilijk het is om gewoon even nergens aan te denken of niets te doen! Mijn hoofd draait continue door, focus op ademhaling verspringt binnen 2 ademteugen naar hoe de rest van de dag eruit ziet...
Toch voelde het wel erg lekker om even bewust met je lijf bezig te zijn.

Afgelopen week heb ik de laatste dry needling behandeling gehad en ben ik weer begonnen met looptraining. in totaal 14km gejogd en om mezelf te dwingen het rustig op te bouwen heb ik dit moment gekozen om te gaan lopen op hartslagzones. Deze week was het dus langzame duurlooptijd, zone 2. De eerste training jammerlijk gefaald, want meer dan 50% in zone 3 gelopen. Al liep ik voorheen veel in zone 4, dus wel een verbetering!

Gister liep ik totaal 6km met mijn maatje Siep, doel was 7km in zone 2. Helaas weer veel pijn aan de kuiten gehad, en dus eerder moeten afbreken, de laatste km gewandeld naar huis. Maar.... wel 90% van de trainingstijd in zone 2 kunnen lopen! Uiteindelijk ga ik er wel weer komen .

Deze week 3 looptrainingen staan, morgen een rustige zone 2 hersteltraining van 30min. donderdag een intervaltraining van een uur, totaal 40 min zone 2, maar ook 20min zone 4, steeds korte intervallen van wisselingen. Zondag een lange rustige duurloop van 75min in zone 2.

Blij dat ik weer kan trainen!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: