Direct door naar content
Trots op ons team afbeelding nieuwsbericht

Trots op ons team

12 juni 2018

Dit weekend was het zover. De Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek. Ruim 2.000 andere sporters met een verstandelijke beperking waren actief in 21 takken van sport. Één van deze deelnemers is de 36-jarige handbalster Marjolein Kool van SV Koedijk.

De sporters verbleven in Marveld Recreatie in Groenlo, dat was omgebouwd tot Special Olympics Dorp. Op vrijdagmiddag kwam het G-handbalteam van SV Koedijk met de bus in de stromende regen aan. ‘’Gelukkig werd het aan het einde van de middag droog, want ’s avonds vond de officiële openingsceremonie plaats!’’

Feestelijke openingsceremonie
Gastheren Erben Wennemars en Erik Hulzebosch riepen alle sporters per provincie naar binnen. In de vorm van een defilé werden zij onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de ruim 10.000 toeschouwers in stadion De Vijverberg. ‘’Er waren heel veel mensen op de tribune die allemaal voor ons klapten en juichten. Dat geeft zo’n goed gevoel!’’ Ook werd de Special Olympics vlag gehesen en bracht Torch Run Nederland samen met volleybalster Lonneke Slöetjes de Flame of Hope het stadion in. Na het uitspreken van de eed “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” werd de Special Olympics vlam ontstoken. ‘’Gerard Joling kwam ook optreden, dat was echt geweldig! Bij het eerste nummer ‘’’Maak me gek’’ renden alle sporters naar het podium. We gingen echt helemaal los!’’, vertelt Marjolein enthousiast.

‘’Ik ben trots op ons team.’’

Strijden om medailles
Uiteraard werd dit weekend niet alleen maar gefeest. Op zaterdag en zondag ging SV Koedijk de strijd aan om een podiumplaats. ‘’Op zaterdag speelden we goed,  we hadden vier wedstrijden gewonnen en twee gelijk gespeeld’’, vertelt Marjolein. Met deze goede resultaten werd SV Koedijk in de zwaarste poule ingedeeld. ‘’Zondag ging het minder lekker. In elke wedstrijd kwamen we op een achterstand te staan, waardoor sommige teamgenoten in de stress raakten’’, zegt Marjolein. ‘’Ze raken dan het vertrouwen kwijt en worden apathisch. Ik probeer ze dan op te peppen. Dat ze van hun eigen kunnen moeten uitgaan, dat ze ook goed zijn of zelfs beter dan de tegenstander’’, zegt coach Yvonne Zut. ‘’We hebben echt alles gegeven en daar gaat het om’’, zegt Marjolein. ‘’Ik ben trots op ons team.’’

Special Olympics Dorp
Gelukkig maakte het stralende weer snel alles goed. De sporters verbleven in Marveld Recreatie in Groenlo, dat was omgebouwd tot Special Olympics dorp. ‘’De sfeer in het dorp was fantastisch’’, vertelt Marjolein. ‘’Iedereen is altijd vrolijk, er was een fanfare, de mascotte van Special Olympics Kees Konijn en zelfs een zwembad!’’ In Nederland zijn er niet zoveel G-handbalteams en daarom speelt SV Koedijk één keer per maand een toernooi. Hierdoor hoeven we niet elke week heel Nederland af te reizen. Elk G-handbalteam kan zich voor dit toernooi inschrijven. ‘’Die handballers komen we naast de wedstrijden ook in het Special Olympics Dorp tegen, dat maakt het zo gezellig!’’, zegt Marjolein enthousiast. Op de zaterdagavond is in het Special Olympics Dorp ook altijd een groot feest. Daar is ook de Special Olympics vlag overgedragen aan de organisator in 2020: Den Haag. ‘’Ik kijk nu alweer uit naar 2020! Maar gelukkig heb ik in maart 2019 ook nog de Special Olympics World Games in Abu Dhabi’’ Genoeg mooie vooruitzichten dus!

 

Foto: Rachelle Photography

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: