Direct door naar content
Blog 6 Bart "Een prima resultaat en een mooie voorbereiding op de Special Olympics World Games 2019" afbeelding nieuwsbericht

Blog 6 Bart "Een prima resultaat en een mooie voorbereiding op de Special Olympics World Games 2019"

15 juni 2018

Vrijdag

Vrijdag 8 juni moest ik om 10.00 uur bij het zwembad van Veendam zijn want om 10.30 uur zullen we vertrekken. Met de bus naar Doetinchem voor de Special Olympics Nationale spelen. Om 10.00 uur waren we allemaal aanwezig, een mooi moment om een groepsfoto te maken. Om 10.33 uur kwam de bus aanrijden. Nadat we onze ouders en familie gedag hadden gezegd, stapten we in de bus.

Team Hoogezand zal al in de bus en team Stadskanaal gingen we nog ophalen. Onderweg naar het olympisch dorp werd veel gekletst en geklierd in de bus.

 

Eenmaal aangekomen bij het olympisch dorp hebben wij onze huisjes opgezocht. Het bleek dat wij een villa hadden met Turks stoombad, jacuzzi en een sauna. Nadat wij onze bedden hadden opgemaakt en een kop koffie hadden gedronken, vertrokken wij richting het stadion voor de opening van de Special Olympics. Mijn team kwam samen met alle andere sporters op. Ik mocht samen met Chris en Grietje achter de olympische vlam lopen, samen met alle andere sporters die meegaan naar Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

 

Na de openingsceremonie was een feest. Na Gerard Joling gingen we allen weer richting de bus die ons naar onze villa bracht. Daar nog even heerlijk met het hele team in de sauna en jacuzzi. Daarna nog even geborreld en toen op bed.

 

Zaterdag

Zaterdagochtend kon ik rustig aan doen. Ik zwom namelijk pas ’s middags. Heerlijk ontbijten, daarna in het Turkse stoombad en lekker douchen. Sportkleding aan en toen richting de busjes. Eenmaal bij het zwembad gingen we naar de sporthal om te lunchen. Na de lunch door naar het zwembad om daar de 200 vrije slag en de 100 wissel te zwemmen. 200 finale vrije slag ging zo goed dat ik goud heb gewonnen. Daar was ik heel blij mee. Die avond gefeest op onze eigen Groningse manier, lekker gek doen.

 

Zondag

Na het ontbijt van de zondagochtend zijn we richting de busjes gegaan voor de finales. Ik moest nog de 100 wissel zwemmen, hier ben ik 3e geworden. Met de estafette (4 x 50 vrije slag) hebben we goud behaald.

 

Een prima resultaat en een mooie voorbereiding op de Special Olympics World Games 2019!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: