Direct door naar content
Joep Tiernego gekozen tot eerste Arnhemse Sportburgemeester afbeelding nieuwsbericht

Joep Tiernego gekozen tot eerste Arnhemse Sportburgemeester

19 juni 2018

Arnhem is European City of Sport 2018. Om deze titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt Arnhem de allereerste Sportburgemeester van Nederland. Joep Tiernego kreeg de meerderheid van de ruim 3.500 uitgebrachte stemmen.

Meer dan 25 kandidaten meldden zich aan als Sportburgemeester. De 6 genomineerden waren enthousiaste kandidaten met een zeer diverse achtergrond en motivatie. Ze profileerden zich ieder op eigen wijze. De een legde bijvoorbeeld de focus op social media, terwijl de ander organiseerde een bootcamp-training organiseerde in de openbare ruimte. In totaal leverde dit ruim 3.500 stemmen op, waarvan Joep Tiernego bijna 31% binnensleepte.

Joep heeft het tot profvolleyballer weten te schoppen. Tegenwoordig kiest hij voor een mix van voetbal, volleybal, salsa, surfen, skiën en duiken. Als jong kind met ADHD en autisme was het niet altijd makkelijk, maar in de sport kon hij zijn ei kwijt. Doordat hij hier op een positieve manier speciaal was, groeide zijn zelfvertrouwen. Tegenwoordig werkt hij voor HAN Sport & Bewegen, de gemeente Overbetuwe en geeft hij workshops namens NOC*NSF. Als Sportburgemeester wil hij iedereen dezelfde kansen bieden die hij heeft gehad, ongeacht of sport het middel of doel is. Dit wil hij doen door mensen bewust te maken van alle mogelijkheden, hulp en expertise die er zijn en deze gemakkelijk vindbaar maken.

De titel Sportburgemeester is meer dan alleen een titel. De Sportburgemeester verzamelt en bedenkt verbeterpunten voor sport in Arnhem. De belangrijkste taak van de Sportburgemeester is  een spreekbuis zijn voor alle sporters in Arnhem. Joep reageerde verrast en enthousiast op zijn benoeming en staat te trappelen om te beginnen. Samen met gemeente Arnhem en Sportbedrijf kiest hij hoe hij zijn rol gaat invullen. Waarschijnlijk is hij aanwezig bij grote sportevenementen in Arnhem, zoals de wereldkampioenschappen Inline skate en zitvolleybal in juli. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: