Direct door naar content
Kom skaten op de super snelle skeelerbaan van het WK Inlineskaten afbeelding nieuwsbericht

Kom skaten op de super snelle skeelerbaan van het WK Inlineskaten

22 juni 2018

Ben jij een echte skateliefhebber of wil je leren inline-skaten? Kom dan op maandag 2 juli naar het Gelderse Heerde waar tijdens het WK Inline & Freestyleskaten een G-skateclinic wordt georganiseerd voor iedereen met een beperking.

Skaten kun je natuurlijk gewoon bij jou in de straat doen of op een fietspad. Als daar veel drempels liggen kun je alleen niet lekker hard gaan. Dat kan wel op een speciale skatepiste: dat is een soort kleinere schaatsbaan van asfalt. In Heerde in Gelderland ligt een supersnelle baan, waar de bochten zelfs een beetje in een kommetje liggen. Op die piste komen toppers als Ronald en Michel Mulder van 1 tot 3 juli in actie tijdens het WK.

Jij kan daar ook rondjes komen skaten bij de G-Sport Skatedag op maandag 2 juli. Onder begeleiding van ervaren instructeurs van Skeelerclub Oost-Veluwe kun je die dag een clinic krijgen waarbij je alles leert over de juiste techniek, pootje-over skaten en nog veel meer. Als het slecht weer is dan wordt de clinic verplaatst naar een sporthal in de buurt van de skeelerbaan.

De clinic is open voor iedereen met een verstandelijke, fysieke of visuele beperking. Iedereen is dus welkom! Je hoeft alleen je skates mee te nemen. Als je geen eigen skates of beschermmaterialen hebt, dan kun je die ook lenen bij de organisatie. Je mag ook nog twee vrienden of begeleiders meenemen. Dan moet je je wel snel inschrijven, want er is maar plek voor 100 deelnemers!

Na de clinic wordt een wedstrijd georganiseerd voor acht skaters die door Special Olympics worden uitgenodigd. Daarna mag je met je vrienden of begeleiders op de tribune gaan zitten voor de WK-wedstrijden van de professionals. Dan kun je zien hoe snel zij door de bochten zoeven! 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: