Direct door naar content
Neem het roer in eigen handen tijdens een zeilvakantie van SailWise! afbeelding nieuwsbericht

Neem het roer in eigen handen tijdens een zeilvakantie van SailWise!

20 juni 2018

Voel de wind door je haren en langs je oren suizen. De golfjes klotsen steeds sneller tegen de boot en als de zeilen goed bollen ga je nog sneller en schuiner. Het mooie is: jij zit zelf aan het roer! Jij kan gewoon zeilen. Probeer het eens uit tijdens een zeilvakantie van SailWise.

SailWise verzorgt al 40 jaar watersportvakanties voor mensen met een beperking. Ze hebben er dus ervaring en verstand van! Het motto van SailWise: iedereen kan watersporten. Of je nu in een rolstoel zit, een visuele beperking of een verstandelijke beperking hebt: bij SailWise wordt voor jou een manier gevonden zodat je op het water van de zon en de wind in de zeilen kunt genieten.

De vier accommodaties zijn volledig op jou aangepast, oftewel: rolstoelvriendelijk, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Watersporteiland Robinson Crusoe midden in de Loosdrechtse Plassen is bijvoorbeeld zo ingericht dat jij daar zonder problemen kan kennismaken met allerlei watersporten zoals zeilen, waterskiën en kanoën.

Ben jij meer in voor een langere tocht op een grote zeilboot? Dan kun je vanaf Enkhuizen of Harlingen meevaren met de Tweemastklipper Lutgerdina. In één van de ervaringsverhalen vertelt Lennart (18) die door een spierziekte veel thuis is, hoe hij de zeiltocht over de wadden beleefde. "Een heel mooi moment was toen we met de Lutgerdina op het wad gingen droogvallen. Ik ging met mijn rolstoel van boord en stond op een plank om niet in de modder te blijven steken. Hoe gaaf is dat!"

Een andere boot waar jij op mee kunt is de speciaal aangepaste catamaran Beatrix. Met deze zeilboot maak je actieve zeiltochten over de Friese Meren en het IJsselmeer. Net als op andere boten en locaties betekent actief dat iedereen meedoet en dat je dus ook het roer en de touwen in handen krijgt!

Bas (26) vertelt hoe dat gaat: "Door een touw aan mijn rolstoel vast te maken, kan ik de zeilen hijsen door over het dek te rijden. Tijdens een tocht zit ik graag achter het roer om het schip te sturen, help ik met afwassen en eten maken. Dat kan allemaal aan boord van catamaran Beatrix!"

Wil je een keer alvast een kijkje nemen aan boord van de Beatrix of de volledig aangepast zeilappartementen van It Sailhûs waar je kan verblijven tijdens een vakantie? Kom dan op 30 juni naar de open dag op de locatie in Elahuizen. Op zaterdag 21 juli kun je op het eiland Robinson Crusoe tijdens een open dag ervaren wat je daar allemaal aan avontuur kunt beleven.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: