Direct door naar content
Succes Oranje Parahockyers in Barcelona  afbeelding nieuwsbericht

Succes Oranje Parahockyers in Barcelona

10 juli 2018

Met Lisanne van Baardwijk, Avalon Laan (Ede), Rowan de Waart, Derek de Jong (Zoetermeer), Juan Andres de Koning (Almere), Paul Klootwijk (Myra), Babs Post, Simon Walraven en Auke Vos (’s-Hertogenbosch), speelde team Oranje van 22 tot 24 juni 2018 op het EHF Parahockey Tournament in Barcelona.

Hier namen ze het op tegen verschillende teams waaronder de nationale teams van Engeland, Italië en Spanje en meerdere clubteams uit Spanje en Nederland.

Tijdens de busreis van hostel naar het Olympisch dorp op vrijdag leerden het team elkaar beter kennen. Eenmaal aangekomen op het complex begon het team rustig en won het tegen Engeland 2 en een clubteam van FC Barcelona. Na de wedstrijden werd de ploeg verwacht bij de Pizza Party en voor je het wist was de dag alweer voorbij.

Dag twee (zaterdag) stonden ze weer vroeg op en ontbeten ze samen met België en Italië die ook in het hostel verbleven. Met z’n allen stond de ploeg om 9.00 uur weer klaar voor vertrek! Na een hoop spannende wedstrijden, tegen Hudito en Spanje, een oefenpotje tegen het zeer sterke Italië, vertrokken ze met de teams naar het FC Barcelona stadion Camp Nou, waar ze het museum bezochten, de persruimte, de kleedkamers, de dug-out, het veld en de gigantische tribune! Het was een druk programma op zaterdag eindigend met een diner in het hostel. (De invalwedstrijd tegen de topklasse Italië, was heel tof! En speelde het team als toppers, ondanks het verlies).

Tussen de middag was er ook een officieel Olympisch defilé met alle landen en clubteams.

Dag drie was alweer de laatste dag. Met nog een paar mooie wedstrijden gespeeld te hebben tegen Engeland en Spanje, was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle deelnemende teams werden aangekondigd en ontvingen hun prijs.

De Oranje hockeyers zijn 1e geworden in de middenklasse! Ze kregen onder luid applaus de beker uitgereikt en voor iedereen was er een medaille als aandenken.

Het hele weekend heeft het team zo genoten van het uitzicht vanaf het veld, natuurlijk het mooie weer en het feit dat ze in Barcelona aan het hockeyen waren. In deze 3 dagen draaide het om meer dan alleen het spel. Het contact onderling met een team wat je nog helemaal niet kent maar ook tussen teams van andere landen had iets magisch. Iedereen zoekt elkaar op en wil elkaar leren kennen. Al met al een hele mooie ervaring die ze nooit meer zullen vergeten.

Grote dank aan de coaches Martin de Koning en Oscar Walraven, zij hebben in 3 dagen tijd een superteam neergezet!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!