Direct door naar content
Leuk experiment: kan jij raden of (en welke) beperking iemand heeft? afbeelding nieuwsbericht

Leuk experiment: kan jij raden of (en welke) beperking iemand heeft?

13 juli 2018

Stel je voor: je komt een ruimte binnen waar verschillende mensen op een rij staan. De een zit in een rolstoel, de ander lijkt er ‘normaal’ uit te zien, weer iemand anders is klein en de volgende persoon gebruikt een wandelstok. Aan jou de taak te raden wat iemands beperking is.

Succes daarmee! Want we durven te wedden dat het je niet meteen gaat lukken. Waarom niet? Omdat veel beperkingen niet meteen zichtbaar zijn. Maar dat leidt tot grappige en emotionele gesprekken in dit experiment, en dat was dan ook meteen het doel van de ‘Lineup’: sociale experimenten uitvoeren waarbij mensen op een leuke manier geconfronteerd worden met hun vooroordelen.

Onbegrip ontstaat vaak door onwetendheid: als je niet begrijpt wat een afwijking is, kan het lastiger zijn hier goed mee om te gaan. En natuurlijk is niet alles wat het lijkt: iemand die in een rolstoel zit, kan vanaf geboorte verlamd zijn of later in het leven een ongeluk hebben meegemaakt. En psychische problematiek? Die is helemaal niet van de buitenkant af te zien.

Durf je het aan? Kijk dan dit filmpje even:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: