Direct door naar content
Daag je collega's uit voor de zitvolleybal #kantoorchallenge afbeelding nieuwsbericht

Daag je collega's uit voor de zitvolleybal #kantoorchallenge

11 juli 2018

Zitten jouw collega's veel te veel op hun stoel? Daag ze dan uit voor de zitvolleybal kantoorchallenge en maak een monsterscore met overspelen van de bal! Dat is gelijk een mooie warming-up voor het WK Zitvolleybal dat van 15 t/m 22 juli in Nederland wordt gehouden.

Het leuke aan zitvolleybal is dat iedereen gelijk is omdat je allemaal op de vloer zit. Deze sport is daardoor natuurlijk bij uitstek geschikt als je in het dagelijks leven in een rolstoel zit of als je niet goed of helemaal niet kunt staan. Bij de Nederlandse heren en dames elftallen die je deze zomer in vijf theaters in actie kunt zien op het WK Zitvolleybal, spelen alleen sporters met een beperking. Maar als je bij een vereniging bij jou in de buurt gaat kijken zal je ook met mensen zonder beperking sporten. Dat is eigenlijk best bijzonder, want bij zoveel sporten kun je niet op gelijk niveau sporten.

Je kunt nu al ervaren hoe dat is door mee te doen met de zitvolleybal kantoorchallenge. Volleybalbond Nevobo heeft dit bedacht als opwarmer op het komende WK. Hoe werkt het? Het gaat er bij de challenge om dat je met je collega's een monsterscore neerzet in het zo vaak mogelijk overspelen van de bal. Hoe jullie het 'veld' inrichten maakt niet uit: gebruik bureaustoelen, kasten en kantoorplanten als afscheiding en ga tegenover elkaar zitten. Alles is mogelijk: bij de Krajicek Foundation vonden ze nog een net om over te spelen en bij de HAN speelden ze over bureaus. Bij Sport Gouda hielden ze het zelfs een kwartier lang vol! Kijk maar naar de video

Vergeet jullie poging vooral niet op video vast te leggen en daag aan het einde van de video een andere organisatie of een andere afdeling bij jullie op kantoor uit te dagen om de score te verbeteren. De video plaats je op facebook of een ander social media kanaal met de hashtags #WorldSittingVolley en #Kantoorchallenge.

Dit is een mooie manier om samen met je collega's in actie te komen. Kun je gelijk laten zien dat jij ook echt wel kunt sporten. Trek je collega's dus vanachter hun beeldscherm en kom zelf ook uit je rolstoel! Meer over de challenge vind je hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: