Direct door naar content
Ontroerend: dit lieve meisje helpt een blinde en dove passagier tijdens zijn vlucht afbeelding nieuwsbericht

Ontroerend: dit lieve meisje helpt een blinde en dove passagier tijdens zijn vlucht

17 juli 2018

Samen bereik je zoveel meer dan alleen! Dankzij een toegewijde vliegtuigcrew, invoelende medepassagiers en een tienermeisje dat gebarentaal sprak, kon een blinde en dove reiziger met een gerust hart vliegen.

De 15-jarige Clara Daly reisde met haar moeder naar Los Angeles. Eén van de medepassagiers was Tim Cook, die blind en doof is. Het personeel deed hun best om de vlucht zo aangenaam mogelijk voor hem te maken. Gelukkig konden ze daarbij rekenen op hulp van medepassagiers: een man stond zijn plek aan het gangpad af, zodat Tim niet in het midden hoefde te zitten en makkelijk geholpen kon worden.

Maar de crew zocht iemand die goed met Tim kon communiceren, omdat dat na diverse pogingen toch niet soepel ging. Clara had een jaar lang Amerikaanse gebarentaal gestudeerd en bood haar hulp aan. Ze gaf hem water, vertelde hem hoe laat het precies was en kwam een tijdje naast hem zitten om gezellig te kletsen. “Het was heel intrigerend om te zien hoe ze letter voor letter in zijn hand ‘tekende’, en hoe leuk ze samen aan het communiceren waren.”, aldus Lynette Scribner, een vrouw die dezelfde vlucht had en dit tafereel gade sloeg. “Ik heb nog nooit eerder in mijn leven meegemaakt dat zoveel mensen echt gezamenlijk hun best deden om er voor een medemens te zijn. Alle passagiers in de rijen om Tim en Clara heen werden helemaal blij en ontroerd van wat ze zagen.”

Lynette was erg geraakt door wat ze zag. Ze postte een Facebookbericht over Clara en Tim en al snel bleek dat ze niet de enige was die dit hartverwarmend vond: het bericht is bijna 750.000 keer geliket en 740.000 mensen hebben het bericht met hun sociale netwerk gedeeld. Lynette realiseerde zich dat er elke dag nog heel veel moois en goeds gebeurt in het leven: “Dit herinnert ons er op een mooie manier aan, dat er in vaak moeilijke tijden altijd nog goeie mensen zijn die elkaar willen helpen.”

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: