Direct door naar content
Een 19-jarig meisje zorgde ervoor dat Google Maps ook toegespitst werd op rolstoelgebruikers afbeelding nieuwsbericht

Een 19-jarig meisje zorgde ervoor dat Google Maps ook toegespitst werd op rolstoelgebruikers

21 juli 2018

Twijfel je weleens of bepaalde locaties rolstoeltoegankelijk zijn? En of je er überhaupt wel kan komen met je rolstoel? Dankzij het doorzettingsvermogen van de Engelse Belinda Bradley kan je nu makkelijk bij Google Maps aangeven dat je een route wil die rolstoeltoegankelijk is. 

De moeder van Belinda is rolstoelgebonden, en vaak merkte Belinda hoe lastig het was om jezelf van A naar B te verplaatsen. “Het is regelmatig voorgekomen dat we een afspraak moesten afzeggen, simpelweg omdat de plek niet goed bereikbaar was. Je bent meer bezig met op je locatie komen, dan dat je echt geniet van wat je aan het doen bent.”

Belinda startte een petitie, en die werd erg snel opgepikt en gedeeld op sociale media. Op dit moment hebben meer dan 300.000 mensen deze ondertekend. Dat gaf haar enorm veel steun: “Elke keer dat de moed me bijna in de schoenen zonk, kreeg ik een lief berichtje van een vreemde die me liet weten hoe goed hij of zij mijn actie vond. Dan ging de petitie opeens weer viraal en kreeg ik weer hoop.”

En met succes: Google Maps heeft speciale rolstoelvriendelijke routes gecreëerd. Miljoenen rolstoelgebruikers wereldwijd kunnen nu gebruik maken deze dienst. “Het betekent meer gemak in het dagelijks leven, en rolstoelgebruikers voelen zich zo minder gediscrimineerd. Je kan normaal op reis gaan als ieder ander.” Ze is er trots op dat ze met Google heeft kunnen sparren en daadwerkelijk iets bereikt heeft: “Het begon als één simpele stem, maar het betekent dat als je iets echt graag wilt doen, dat je het dan ook kan bereiken.”

Kijk hier een filmpje die de actie van Belinda toelicht.

Beeld: Metro UK

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: