Direct door naar content
Lexie (9, cerebrale parese) redde haar broertje van verdrinking afbeelding nieuwsbericht

Lexie (9, cerebrale parese) redde haar broertje van verdrinking

24 juli 2018

Enorme paniek in huize Jackson: het scheelde niet veel of de jongste telg had het niet overleefd. Gelukkig was daar zusje Lexie die, ondanks dat ze niet kon lopen of praten door haar cerebrale parese, alarm sloeg waardoor hij op tijd gered kon worden.

Haar familie was druk bezig met voorbereidingen voor het verjaardagsfeestje van Lexie. Terwijl iedereen zich concentreerde op een laatste schoonmaak en het huis versieren, zag Lexie dat haar jongere broertje Leeland (1) naar de tuin liep, waar ook een zwembad is. Oma keek een klein momentje weg, en plots bleek Leeland in staat om zelf de achterdeur open te doen en richting het zwembad te stappen.

Lexie is rolstoelgebonden en kon dus niet achter hem aanrennen om hem te stoppen. Dus deed ze het enige wat ze nog kon doen: ze schreeuwde, zo hard als ze kon. Haar familie wist dat het menens was, en oma snelde terug naar de kamer waar ze Lexie in paniek naar het zwembad zag wijzen. Ze rende naar het zwembad en haalde Leeland eruit. “Het was doodeng. We dachten echt even dat het niet goed zou aflopen, en we konden niet meer stoppen met Leeland te knuffelen. Hieruit blijkt maar weer dat het leven zo kwetsbaar is, en mijn man en ik zijn enorm dankbaar dat Lexie alarm sloeg.”, aldus Kelly Jackson, de moeder van Lexie.

De familie heeft de volgende dag voorzorgsmaatregelen getroffen: het zwembad is nu omheind met een hek én stevig slot. Lexie’s heldendaad bleef niet onopgemerkt: ze kreeg een heuse heldenonderscheiding van de lokale politie uitgereikt. Moeder Kelly is trots: “Sommige mensen denken misschien dat iemand met een beperking veel dingen niet kan, maar Lexie bewijst dat haar beperking fysiek is. Ze is erg slim.” Ze hoopt dan ook dat Lexie’s verhaal mensen doet inzien dat een beperking niet automatisch betekent dat je minder intelligent of invoelend bent. Hier zie je Lexie’s verhaal.

Bron: CTV News & InspireMore
Beeld: Screenshot Filmpje

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: