Direct door naar content
Bij VV Loenermark is het ook gezellig als het team verliest afbeelding nieuwsbericht

Bij VV Loenermark is het ook gezellig als het team verliest

03 augustus 2018

Heb jij een voetbalclub in de buurt met een gezellig G-team? Soms moet je daar wat verder voor fietsen of zelfs gebracht worden met de auto. De voetballers van het G-team van VV Loenermark weten er alles van. Sinds kort kunnen ze lekker dichtbij voetballen.

In de buurt van Loenen was het een tijdje terug lastig een voetbalclub met een G-team te vinden. In de grotere steden Apeldoorn en Zutphen wel, maar dat ligt alweer een klein half uur met de auto van Loenen af, merkte Gerrit.  "Ieder dorp hier in de buurt heeft wel een voetbalclub, maar niemand had G-Voetbal. Dus toen hebben we het met een aantal enthousiaste mensen opgezet bij VV Loenermark. Loenen heeft een kleine 3000 inwoners, het dorp heeft te weinig potentiële spelers uit de doelgroep. Dat is nooit genoeg voor een team, daarom bieden wij het nu aan voor de regio."

Op een clinic die de club organiseerde kwamen al gelijk elf jongens en meisjes af. "Die zijn ook allemaal blijven hangen. Dat is super goed", zegt Gerrit. Het team dat nu traint bestaat uit veertien jongens en drie meisjes van diverse leeftijden. De jongste is 6 en de oudste 60. Het team traint altijd op vrijdagavond. Voorheen hadden ze doeltjes op een half kunstgrasveld, als andere jeugdteams thuis speelden, werden wedstrijden op gewoon gras vaak afgelast bij slecht weer. Nu we sinds kort extra doeltjes hebben op het kunstgrasveld hebben kunnen we elke week spelen. Behalve als het sneeuwt."

Voor de training kan beginnen hebben sommige spelers een vast ritueel. "Eén van die oudere mannen wil altijd eerst koffie en een gevulde koek, hij kan niet op een lege maag trainen. Helemaal alleen in een hoek op zijn dooie gemak. Hij heeft eigenlijk altijd al wel gegeten hoor, maar hij heeft altijd honger."

Sinds kort speelt het team ook mee in de competitie. "We hebben al veel wedstrijden gespeeld maar dat waren vriendschappelijke toernooien. Toen waren ze toch wel echt zenuwachtig: nu gaat het gebeuren, dachten ze wel. Ze hebben met 7-4 verloren maar het was hartstikke leuk en gezellig."

Dylano (7) vindt het soms wel lastig om te verliezen: "Ik vind het bij voetbal leuk om te winnen. Als ik verlies ben ik boos." Roberto (31) heeft daar niet zo last van: "Ik kan wel tegen mijn verlies. Ik voetbal omdat het gezond is en het geeft plezier en vriendschappen. Ik begin eigenlijk net bij Loenermark, want ik voetbalde eerst al heel lang bij een andere club."

Nieuwe speler Wilco speelde eerst ook nog bij een andere club. De eerste keer bij de nieuwe club was spannend, maar toch kon hij niet wachten om zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. "Ik vind voetbal heel erg leuk en dit is dichtbij. Ik heb eerst ver weg gevoetbald. Dus ik ben al goed in voetbal en hier ga ik weer nieuwe jongens ontmoeten."

Wil jij ook voetballen bij een gezellig team als dat van Dylano, Roberto en Wilco? Ook bij jou in de buurt is een voetbalvereniging waar jij mee kunt doen. Bekijk het aanbod hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: