Direct door naar content
Jack Carroll (cerebrale parese) werd tweede bij Britain’s Got Talent afbeelding nieuwsbericht

Jack Carroll (cerebrale parese) werd tweede bij Britain’s Got Talent

08 augustus 2018

Hij kreeg zelfs Simon Cowell aan het lachen – en dan weet je dat je het goed hebt gedaan! Dat een goed gevoel voor humor je ver kan brengen in het leven, daar is Jack Carroll het levende bewijs van. Hij deed mee aan Britain’s Got Talent en stal het hart van vele kijkers.

Jack en zijn tweelingbroertje werden 11 weken te vroeg geboren. Zijn broertje liep meningokokken op en overleefde het triest genoeg niet. Jack kreeg een hersenbloeding en liep hersenschade op door de vroeggeboorte, waardoor hij uiteindelijke cerebrale parese ontwikkelde. Hij is hierdoor gebonden aan een rolstoel of looprek. Maar naast dit feit zul je weinig van zijn beperking merken, want hij is ontzettend ad rem. En hij heeft een fantastisch gevoel voor humor! Vanaf zijn veertiende werkt hij dan ook hard aan zijn stand-up comedian carrière.

Deze nam een enorme vaart in 2013, toen hij auditie deed voor Britain’s Got Talent. Zijn succes? Uiteraard zijn humor en doorzettingsvermogen, maar waarschijnlijk ook dat hij er niet voor terugdeinst om grappen over zichzelf of mensen met een beperking te maken. Ook politici schouwt hij niet. “Een beperking kan soms spanningen met zich mee brengen, dus ik begin er maar meteen over om het ijs een beetje te breken”, aldus Jack.

En Jack viel bij het publiek in de smaak: hij eindigde uiteindelijk op een tweede plek van de vele kandidaten die meededen aan Britain’s Got Talent. Benieuwd naar zijn auditie? Je ziet ‘m hier:

Bron: Inspire More & Daily Mail UK

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: