Direct door naar content
Tiffany is een echte CrossFit-topper afbeelding nieuwsbericht

Tiffany is een echte CrossFit-topper

09 augustus 2018

Als je gelooft in jezelf en focust op je sterke kanten in plaats van je beperking, dan kan je heel ver komen! Tiffany is het levende bewijs: na jaren van spierzwakte en motorische problemen laat ze een knap staaltje CrossFit zien!

Tiffany heeft problemen met haar spieren, houding en motoriek. Maar sporten is haar grote passie, ondanks of misschien wel dankzij haar beperking. Ze doet dan ook aan CrossFit: een sport die cardio- en krachttraining combineert en bekend staat om een intense, uitdagende work-out.

Onlangs kreeg ze veel positieve reacties van mensen, zowel gymfanaten als asportievelingen, toen haar CrossFit trainer een filmpje van haar op Facebook deelde waarin ze een zware autoband over een parkeerterrein naast hun sportzaal sleept. “Verschillende mensen stuurden me berichtjes dat ik een inspiratie ben voor hen. Als ik maar één persoon kan helpen of inspireren, dan ben ik al gelukkig.”

Haar work-outs zijn grotendeels hetzelfde als die van mensen zonder lichamelijke beperkingen: burpees, squats, gewichtheffen en dus zware banden tillen en slepen. Wel kijkt ze goed met haar trainers of de oefeningen wat aangepast moeten worden naar gelang de mogelijkheden van haar spieren en lichaam. Stukje bij beetje verlegt ze zo haar grenzen. “Ik wil alles doen wat andere mensen ook doen, maar soms moet het gewoon net even anders. Soms moet ik dus staan bij oefeningen waar anderen zitten, of andersom.”

Voor ze startte met CrossFit had ze problemen met lopen, het vinden van evenwicht en voelde ze zich zwak. Maar sinds haar trainingen is dit met sprongen vooruit gegaan, zodat ze nu zelfs alleen een wandelstok gebruikt en haar rolstoel kan laten staan. Ze haalt veel energie uit het aanmoedigen van anderen om ook hun fitnessdoelen te bereiken, en wil dan ook motivational speaker en coach worden.

Haar grote droom? Op een dag meedoen aan de CrossFit Games. Wij duimen dat het haar gaat lukken! Benieuwd naar Tiffany’s filmpje dat viral ging? Je ziet ‘m hier:

 

 

“I have a physical disability called cerebral palsy. I work out at CrossFit 314 in St. Louis, Missouri. Yesterday in class for the first time ever I pulled a tire!!! I am so excited—it's a huge milestone for me! It's hard for me to put into words!” —Tiffany Eickhoff | Adaptive CrossFit

Posted by CrossFit on Sunday, July 15, 2018Bron: Inspire More
Beeld: Screenshot filmpje

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!