Direct door naar content
Nomineer een uniek sporttalent! afbeelding nieuwsbericht

Nomineer een uniek sporttalent!

06 augustus 2018

Ken jij een sporter met een beperking die dit jaar bijzondere resultaten heeft geboekt? Of die een inspiratie is voor andere sporters? Nomineer die dan voor de verkiezing Uniek Sporttalent van het jaar! Gaat het om een teamsport, dan kun je ook het complete team nomineren.

Speciaal voor breedtesporters
De titel Uniek Sporttalent is open voor iedere Nederlandse breedtesporter ouder dan 6 jaar. (Dus geen topsporters en sporters die meedoen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF). Het kan iemand zijn die een grote persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt, of die records gebroken heeft. Zo is onze ambassadeur Esmee Anne de Meulmeester al door iemand genomineerd. Haar droom om in open water te zwemmen kwam dit jaar uit en ze won met buddy Joyce ook meteen goud. Er zijn drie categorieën:

  1. Sporters met een lichamelijke of visuele beperking
  2. Sporters met een verstandelijke of meervoudige beperking
  3. Teams bestaande uit sporters met een beperking die een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers
     

Publiek en jury kiezen
Je kunt nomineren tot 10 september. Dat doe je door het online formulier in te vullen, een motivatie te geven waarom deze sporter de nominatie verdient en een foto of filmpje te plaatsen. De sporter die je nomineert, krijgt een berichtje en moet zelf toestemming geven voordat de nominatie online komt. Vanaf 10 september is er een algemene stemronde. De 8 deelnemers per categorie met de meeste stemmen gaan door naar de halve finale. De twee met de meeste stemmen, én een sporter met een wildcard, gaan door naar de finale. Daarin bepaalt niet alleen het publiek, maar ook de jury wie er wint. Die jury bestaat uit de onafhankelijke (sport)helden Esther Vergeer, Henny Jacobse, Jetze Plat, Arnold Vanderlyde en Bibian Mentel. De winnaars per categorie worden na 18 oktober bekendgemaakt en gehuldigd op het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport op 30 oktober.

Eer én geldprijzen
Natuurlijk is het een eer om Uniek Sporttalent van 2018 te worden. Maar de winnaar in elke categorie krijgt ook nog eens € 1000,- voor sportmateriaal of coaching op maat. En de sportverenigingen van de winnende sporters mogen voor een totaalbedrag van € 4.000,-  stimuleringssubsidie aanvragen voor de doorontwikkeling van aangepast sporten. Een mooie extra stimulans voor aangepast sporten dus!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: