Direct door naar content
Deze jongen liet een verlamde vrouw ervaren hoe mooi surfen is afbeelding nieuwsbericht

Deze jongen liet een verlamde vrouw ervaren hoe mooi surfen is

15 augustus 2018

Toen Pascale eind dertig was, kreeg ze een heftig auto-ongeluk waardoor ze vanaf haar middel verlamd raakte. Alles moest ze opnieuw leren: aankleden, zich verplaatsen in haar eigen huis, fietsen. Maar ze was altijd graag buiten en een fanatieke sporter, dus ze besloot om al haar activiteiten zo goed mogelijk op haar lichaam aan te passen.

“Ik ben altijd al erg actief geweest. Na de rehabilitatie heb ik leren kijken naar wat ik nog wel had en kon, in plaats van wat er niet meer kon”, aldus Pascale. En ze is niet de enige sportieveling in haar familie: zoons Tom en Morgan surfen allebei veel. Hoe vaker ze hen zag oefenen, hoe meer ze zelf ook een poging wilde wagen. Ze was altijd al graag bij of op het water, en was dan ook verdrietig en teleurgesteld dat ze nooit had leren surfen.

Daar kwam verandering in toen Tyron Swan, vriend van haar zoons en professioneel surfer en duiker, op een nogal bizar idee kwam. Hij wist hoe graag Pascale wilde leren surfen en besloot zijn idee gewoon door te zetten. Het idee? Duct tape. Ja, serieus! “Ik kan je gewoon vastbinden aan mijn rug met duct tape, zei hij tegen me. Waarom niet?”

Zo gezegd, zo gedaan. Tyron en Pascale’s zoons maakten haar aan zijn rug vast met duct tape, en Tyron leerde surfen met extra gewicht rond zijn lichaam. En het mooiste: het lukte! “De kleuren van de zee en het zand, één worden met het water... ik heb er geen woorden voor hoe mooi het was!”, aldus een verbouwereerde Pascale. Ze had zich nog nooit zo vrij gevoeld, alsof ze helemaal zelf aan het surfen was.

Tyron en Pascale hebben een korte film opgenomen over hun avontuur, genaamd ‘Duct Tape Surfing’, zodat andere mensen geïnspireerd kunnen worden door hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Voor Pascale zijn haar surftrips met Tyron het bewijs dat je alles kan doen wat je wilt in het leven, met een beetje aanpassing en hulp van vrienden. “Wat je beperking ook is, blijf dromen en geloven dat alles mogelijk is.”

Benieuwd naar het verhaal van Pascale en hoe de surfsessies precies in z’n werk gaan? Je ziet het hier in dit mooie filmpje:

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: