Direct door naar content
Primark gebruikt een foto van een model zonder onderarm  afbeelding nieuwsbericht

Primark gebruikt een foto van een model zonder onderarm

21 augustus 2018

Voorlopig ging het nog maar om één foto, maar Primark wordt overladen met lof door het plaatsen van een foto van model Kelly Knox (34) voor hun lookbook. Kelly is geboren zonder onderarm en won in 2008 het programma ‘Britain’s Missing Top Model’, een wedstrijd van BBC voor modellen met een beperking. 

De foto waarop Kelly een hip tijgerrokje, gele top en een petje draagt is geplaatst in de winkels en op Instagram. Op het laatste medium oogstte de foto al meer dan 115 duizend likes, wat het ook meteen één van hun meest gelikete foto’s maakt. Primark speelt handig in op de vraag naar meer diversiteit in de media en de mode. Reacties van volgers waren dan ook positief: “Dank dat jullie verschillende modellen laten zien!”, “Als moeder van een kind dat een ledemaat mist, word ik hier gelukkig van!” en “Wat een prachtige vrouw!”. 

Zelf was Kelly niet zenuwachtig tijdens de shoot, maar juist blij en trots. Ze is dan ook al tien jaar model. “Aan het begin van mijn carrière zag ik een video van een model met de tekst: ‘New York Fashion brandt nog liever af dan dat er een model met een beperking op de runway loopt.’ Heftig! Ik had geen idee dat mensen zoveel angst konden voelen voor een lichaam als het mijne. Vanaf toen wilde ik bewijzen dat mensen met een beperking mooi en sterk zijn – en het waard om gezien te worden.”

Kelly is heel blij met alle positieve reacties, zo vertelt ze aan de Britse Metro: “Ik heb berichten gekregen van paralympische sporters, van jonge meisjes met een handicap en hun moeders en ga zo maar verder. Dit is exact waarom ik het doe. We hebben allemaal rolmodellen nodig om naar op te kijken, die kunnen laten zien dat je ook met een handicap ver kunt komen in het leven. Ik wil anderen dan ook meegeven dat je moet geloven in jezelf en weet dat alles mogelijk is. Dromen komen uit, geef nooit op.”

Bron: HLN & Metro
Beeld: Primark Instagram
 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!

Deze handbiker gaat pas echt offroad!

“In de werpstoel vergeet ik mijn beperking”