Direct door naar content
Dit lijstje breekt je hart: alle dingen die Fred (8) nog wil zien en doen voor hij zijn zicht verliest afbeelding nieuwsbericht

Dit lijstje breekt je hart: alle dingen die Fred (8) nog wil zien en doen voor hij zijn zicht verliest

28 augustus 2018

Door een oogziekte zal het zicht van Fred Howe langzaam afnemen, tot hij uiteindelijk helemaal blind is. Maar Fred is een ontzettend blij en positief kind, waar hij dan ook zijn bijnaam ‘Fantastic Mr Fred’ aan te danken heeft. Want voor het zover is, heeft hij eerst een hele lijst aan dingen die hij nog graag wil zien en doen. 

Wat er op dat lijstje staat? De Eiffeltoren beklimmen, Mickey Mouse een high five geven, een dag dierenverzorger zijn, oog in oog staan met een krokodil en zwemmen met haaien en dolfijnen. “Maar mama heeft toch liever dat ik met dolfijnen zwem, die zijn liever en bijten niet per ongeluk in mijn bil”, aldus Fred. Maar het meest aandoenlijke is toch wel dat hij zijn vader en moeder, die meer dan tien jaar verloofd zijn, wil zien trouwen. 

Momenteel kan Fred in één oog licht waarnemen en met zijn andere oog tot 2 meter voor zich goed zien. Op school gebruikt hij een vergrootglas en moet hij vooraan in de klas zitten om de les goed mee te krijgen. Ook leert hij braille, zodat hij voorbereid is wat er komen gaat. Zijn moeder is heel blij met zijn school en klasgenoten: “Als ik hem op school zie met zijn vrienden, dan is hij net als elke andere jongen. Toch is het mooi om te zien hoe ze naar hem omkijken, bijvoorbeeld als ze hem waarschuwen voor een opstapje of dat er een bal gegooid wordt’’. 

Zijn vader en moeder ondersteunen hem dan ook bij het afstrepen van zijn bucketlist. “We hopen zo veel mogelijk (visuele) herinneringen te maken nu het nog kan. Dat is niet altijd makkelijk, want hij moet bijvoorbeeld heel dichtbij dieren komen om ze goed te zien en er een beeld bij te vormen.” En hij heeft al heel wat dingen afgetikt: de Big Ben is beklommen, hij mocht met de machinist mee op de trein, hij heeft pinguïns gevoerd en was bij de marathon van Londen. Fred blijft onverslaanbaar vrolijk: “Ik heb heel veel zin om een blindengeleidenhond te hebben straks, dan kan ik heel snel lopen.”

Bron: Mirror
Beeld: Andy Commins/Daily Mirro
r
 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’

Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: