Direct door naar content
Tof: Paralympisch snowboarder Brenna Huckaby mocht de runwayshow van Sports Illustrated openen afbeelding nieuwsbericht

Tof: Paralympisch snowboarder Brenna Huckaby mocht de runwayshow van Sports Illustrated openen

30 augustus 2018

De tijd dat alleen broodmagere of blanke modellen modeshows liepen, ligt gelukkig achter ons. Er is steeds meer vraag naar diversiteit en juiste representatie van allerlei mannen en vrouwen – welke lichaamsvorm, huidskleur of beperking dan ook. Het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated zette hierin een belangrijke stap voorwaarts: paralympisch snowboarder Brenna Huckaby mocht de show openen op Miami Swim Week.

Een prachtige kans die ze niet voorbij kon laten gaan, aldus Brenna. Want hoe vaak krijg je nou de mogelijkheid om jezelf, en je beperking, vol trots te tonen aan zo’n groot, ontvankelijk publiek? De snowboardster won twee gouden medailles op de Paralympische Winterspelen in 2018 in PyeongChang, en kreeg de ESPY-award van het Amerikaanse televisienetwerk ABC  voor ‘Beste Vrouwelijke Atleet met een Beperking’.

Nu mag ze dus aan haar cv toevoegen dat ze de eerste ‘amputee’ is die in het tijdschrift Sports Illustrated Swimsuit staat – én de eerste amputee die de runway show mocht openen. “Ik had nooit durven dromen dat ik ooit model zou zijn. Maar ik ben heel dankbaar voor deze kans, en ik vind het mooi dat Sports Illustrated stappen zet op het gebied van ‘body positivity’ en inclusiviteit. Ik hoop meer vrouwen met beperkingen in de media terug te gaan zien, en dat ze mooi gevonden worden om wie ze zijn”, aldus Brenna.

Ze kan nog steeds niet helemaal bevatten dat ze de show ook echt mocht openen. “Het is heel onwerkelijk. Ik besef het nog steeds niet helemaal. Ik was zó zenuwachtig, ik stond backstage en de zenuwen waren vergelijkbaar met wat ik voel als ik een belangrijke wedstrijd heb. Het leek ook net alsof ik een parcours ging afleggen, niet alsof ik over de catwalk ging lopen.”

Maar gelukkig verdwenen de zenuwen toen ze eenmaal begon, net zoals met snowboarden. “Ik had nooit gedacht dat mijn snowboardcarrière me ooit nog een baan als model zou opleveren. Het betekent heel veel voor me dat ik een rolmodel kan zijn voor meisjes en vrouwen met een beperking – en dat ik ze kan laten zien dat ze hun dromen waar kunnen maken.”

Bron: TeenVogue
Beeld: YouTube

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid