Direct door naar content
(Kick)boksen bij Team Champ in Uithoorn afbeelding nieuwsbericht

(Kick)boksen bij Team Champ in Uithoorn

23 augustus 2018

Uit onderzoek blijkt dat boksen een zeer geschikte sport is voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen (zoals ADHD of autisme). Uiteraard is de juiste begeleiding en uitvoering hierbij van groot belang. Team Champ uit Uithoorn biedt (kick)bokslessen aan voor kinderen die, om wat voor een reden dan ook, wat extra ondersteuning nodig hebben.

Afgelopen schooljaar heeft Team Champ een aantal bokslessen verzorgd voor leerlingen van speciaal onderwijsschool De Dolfijn. In een reeks van 6 lessen kregen de kinderen verschillende oefeningen en leerden ze de beginselen van de bokssport. Zowel de leraren als de leerlingen waren zeer enthousiast.

Dit seizoen wil Team Champ graag doorgaan met het aanbieden van bokslessen aan kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege gedragsproblemen, autisme of een motorische achterstand. De lessen vinden vooralsnog plaats op de donderdag. Een deelnemer mag de lessen van Team Champ vrijblijvend 2 keer gratis uitproberen. Zie hier onder de tijden*. De lessen vinden plaats op de Arthur van Schendellaan 57 in Uithoorn en worden verzorgd door Joost Mulder. De lessen starten weer in september. 

  • PlayBoksen (6 t/m 10 jaar):         16.45 – 17.30 uur
  • KidsBoksen (11 t/m 15 jaar):      17.30 – 18.30 uur

* De tijden zijn tijdelijk en onder voorbehoud. Bij veel animo zal er een ander tijdstip gepland worden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de bokslessen kun je contact opnemen met Elnur Gadimov van Team Champ via 06-40796217 of info@teamchamp.nl. Voor meer sportmogelijkheden voor kinderen en jongeren met een beperking kun je kijken bij de sportzoeker van Uniek Sporten of neem voor meer informatie contact op met Wout Werker, regioconsulent Aangepast Sporten, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 -205 5500.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Kanshebbers ‘Paralympische Sporter 2021’ bekend

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!