Direct door naar content
Reinaerde de Werkspecht zwemt mee met de Zwem 4 Daagse afbeelding nieuwsbericht

Reinaerde de Werkspecht zwemt mee met de Zwem 4 Daagse

27 augustus 2018

Breukelen - Maandag 21 augustus ging de Zwem 4 Daagse in ’t Kikkerfort in Breukelen officieel van start. Tussen de rijen wachtenden stonden ook zes zwemmers van Reinaerde de Werkspecht, een dagbestedingscentrum in Maarssen voor mensen met een verstandelijke beperking te trappelen om te starten.

 

Sportieve activiteiten

Elmar de Bos, begeleider bij Reinaerde de Werkspecht, vertrok ’s ochtends samen met één collega en vier sportievelingen richting Breukelen. “Toen onze consulent aangepast sporten ons vroeg of het niet iets voor ons zou zijn mee te doen met de Zwem 4 Daagse was mijn reactie meteen positief. Veel van de cliënten die wij zien bewegen te weinig, maar zijn wel heel enthousiast over dit soort evenementen. Bij zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam, dus een perfecte activiteit voor hen. Daarnaast betekent meedoen natuurlijk ook veel plezier, pret en lol.”

 

Medailles

Helaas lukte het dit jaar niet om de deelnemers alle vier de dagen te laten meezwemmen, maar de geweldige inspanning van afgelopen dinsdag leverde hen wel een speciale medaille op. “Ik hoop dat we volgend jaar met nog meer deelnemers en begeleiders op meerdere dagen kunnen meedoen”, aldus Elmar.

 

‘t Kikkerfort

Het zwembad in Breukelen is erg blij met de deelname van de Werkspecht. “Ons zwembad is toegankelijk voor iedereen en dat willen we graag uitdragen”, zegt bedrijfsleider Anthony Fokker. “Het zwembad is onder andere voorzien van een luie trap en beschikt over een mobiele tillift. Ook verzorgen wij zwemlessen voor kinderen met een beperking die, om welke reden dan ook, niet goed kunnen meekomen met de reguliere lessen.”

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nordic Walking is meer dan met stokken lopen

Deze protheses zijn niet van echt te onderscheiden

Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht!